Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  9:46 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 20:11

Τριχωνίδα ΑΕ: Πλωτή εξέδρα στη λίμνη Κρεμαστών και έκδοση «τόπου γεύσεις»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις δύο ακόμη έργων – παρεμβάσεων στον Δήμο Αγρινίου με χρηματοδότηση από την Τριχωνίδα ΑΕ και το τοπικό της προγράμματος CLLD-Leader στο πλαίσιο του μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020.

Τις συμβάσεις υπέγραψε και για τα δύο μέρη (Δήμος Αγρινίου και Τριχωνίδα ΑΕ), ο Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου  και Πρόεδρος του ΔΣ της Τριχωνίδα ΑΕ καθώς και της ΕΔΠ του Τοπικού της Προγράμματος.

Αναφερόμενος στα δύο αυτά έργα, ο κ. Παπαναστασίου επισήμανε ότι παρά τον μικρό προϋπολογισμό (23.500 χιλ € και 21.500 χιλ € αντίστοιχα) θα επιφέρουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα με την πλωτή εξέδρα που θα τοποθετηθεί στη Λίμνη Κρεμαστών (Τ.Κ Σιδήρων) θα δημιουργηθούν διαδρομές και περιηγήσεις στο υδάτινο οικοσύστημα της λίμνης, λειτουργώντας ως αφετηρία ξεναγήσεων με πλωτά μέσα ( σκάφη-υδροποδήλατα – καγιάκ κλπ).

Θα συμπληρώνουν την σχετική Προγραμματική Σύμβαση των ΟΤΑ της περιοχής για τις « ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ 2024», που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Κρεμαστών τα μονοπάτια και τις διαδρομές πεζοπορίας που διέρχονται από την περιοχή.

Η έκδοση «Τόπου γεύσεις» εκτιμάται πως θα συμβάλει στη δημιουργία επιπλέον προϋποθέσεων ώστε ο Δήμος Αγρινίου να καταστεί γαστρονομικός προορισμός.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 769 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία