Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:12 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:52

Έτοιμος ο δρόμος που φέρνει τη Λευκάδα ακόμα πιο κοντά - Εντυπωσιακές εικόνες και video από ψηλά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει ένα σημαντικό έργο το οποίο πρόκειται να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη οδική σύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με τη Λευκάδα.

Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος Άκτιο-Άγιος Νικόλαος, μήκους 5 χλμ., στα μέσα Απριλίου 2023, σειρά πήρε η παράδοση σε κυκλοφορία και του τμήματος από το Κάστρο της Αγίας Μαύρας μέχρι τον Άγιο Αντώνιο στον οδικό άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα, μήκους 16 χλμ.

Η αποπεράτωση του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας συνοδεύεται και από την εγκατάσταση αγωγού ύδρευσης μήκους 7,85 χλμ. ο οποίος θα ενωθεί με τον μεγάλο αγωγό Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, ώστε να βελτιωθεί η υδροδότηση του νησιού.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα σημάνουν τη συντόμευση των μετακινήσεων από και προς της Λευκάδα, καθώς και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

Η τελευταία εγκαινιάστηκε στο σύνολό της πρόσφατα και είναι μήκους 49,5 χλμ. χωρίς διόδια, και έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, πλάτους 3,5 μ. έκαστη, και κεντρική διαχωριστική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο.


Η διπλή σύνδεση Λευκάδας αναλυτικότερα

Το έργο εκτελείται στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αφορά στην οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας. Η υπόψη οδική σύνδεση προβλέπεται να πραγματοποιείται μέσω 2 νέων οδικών τμημάτων:

α) του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων και
β) του τμήματος Ακτίου – Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.

Τα νέα οδικά τμήματα αντικαθιστούν ή βελτιώνουν ήδη υπάρχοντα τμήματα. Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται, επίσης, η κατασκευή κάθε είδους έργων, που αφορούν στον νέο αγωγό ύδρευσης Λευκάδας, συνολικού μήκους περίπου 7,85 χλμ, ο οποίος προβλέπεται να διέρχεται εντός της ζώνης κατάληψης τού ως άνω νέου οδικού έργου. Τα μήκη εμπλοκής του αγωγού ύδρευσης με τα νέα οδικά έργα είναι τα ακόλουθα

i) τμήμα Άκτιο – Άγ. Νικόλαος, περίπου 2,6 χλμ (από χ.θ. 2+200 περίπου έως χ.θ. 4+800 περίπου)·

ii) τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα, περίπου 5,1 χλμ (από χ.θ. 9+800 περίπου έως χ.θ. 14+900 περίπου).

carandmotor.gr

Διαβάστηκε 371 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.