Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  10:52 πμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 18:14

Ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης στην ομιλία του Κώστα Λύρου στο Νεοχώρι (φωτο, βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

 «Η επόμενη πενταετία θα σημάνει την ώρα των Οινιαδών ως απόλυτη προτεραιότητα σε αυτή την ευλογημένη περιοχή», τόνισε ο Δήμαρχος

 Ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα νίκης στον Κώστα Λύρο και για τον Συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή», έστειλε το βράδυ της Δευτέρας, 2 Οκτωβρίου 2023 το Νεοχώρι και το πλήθος των πολιτών που με την συγκινητική συμμετοχή τους «πλημμύρισαν» την μικρή πλατεία.

Ο Δήμαρχος έφτασε στο Νεοχώρι καταχειροκροτούμενος και αφού χαιρέτισε τον κόσμο που βρισκόταν ήδη εκεί, ανέβηκε στο βήμα και ευχαρίστησε τους συνδημότες του για την αφοσίωση τους στον κοινό τους στόχο, να κάνουν αυτόν τον τόπο καλύτερο και την συγκλονιστική τους παρουσία.

«Θέλω από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για το δυναμικό παρόν που δίνετε απόψε στο όμορφο Νιοχώρι μας. Η ηχηρή παρουσία σας δηλώνει ότι οι Οινιάδες γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Δεν μπερδεύονται. Ξέρουν τον δρόμο. Τον δείχνουν! Είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας και της προκοπής. Ο δρόμος της εντιμότητας και της δουλειάς. Ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στη μεγάλη Νίκη της 8ης Οκτωβρίου»

Στη συνέχεια, κάνοντας μια αναδρομή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, το 2019, αναφέρθηκε στα προβλήματα που κληρονόμησε η δημοτική αρχή, χρέη και έλλειψη ακόμη και βασικών υποδομών καθώς και σε άλλα έκτακτα γεγονότα που συνέβησαν στην διάρκεια της θητεία, πλημμύρες, πανδημία, μεταναστευτικό κ.α. στα οποία ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήρθαν αντιμέτωποι.

Μίλησε για τον αγώνα που έδωσε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος καθώς και στα σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν και αλλάζουν την εικόνα του δήμου. Έργα, τα οποία όπως είπε, δίνουν λύσεις σε βασικά ζητήματα υποδομών, διευκολύνουν την καθημερινότητα, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

 «Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Τρίτσης» και στη θητεία μας θα παραδώσουμε πάνω από 50 χλμ. αγροτικών δρόμων. Βελτιώσαμε την ασφάλεια και την καθημερινότητα των δημοτών με φωτισμούς και ασφαλτοστρώσεις. Αναπλάσαμε γήπεδα, αθλητικούς χώρους, σχολεία, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια. Κάναμε πιο εύκολη την πρόσβαση προς το Διόνι τον Παλαιοπόταμο και τις την παραλία Σκρόφες.

Με έργα και παρεμβάσεις στηρίξαμε τον αρχαιολογικό πλούτο των Οινιαδών. Οργανώσαμε εκδηλώσεις πανελληνίου ενδιαφέροντος. Αναδείξαμε με δράσεις το εμβληματικό αρχαίο Νεώριο, όπως του αξίζει. Εξασφαλίσαμε την ηλεκτροδότηση στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην όμορφη παραλία του Λούρου. Εκσυγχρονίζουμε τον βιολογικό καθαρισμό Νεοχωρίου, έργο ύψους 6,5 εκ. και έτσι θα αποκατασταθούν και τα προβλήματα αποχέτευσης της Κατοχής και του Νεοχωρίου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Λύρος.

Επισήμανε με έμφαση ότι ο Δήμος μέρα με τη μέρα αλλάζει όψη, γιατί αυτή η δημοτική αρχή επέλεξε τον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Όλα αυτά τα έργα δεν έγιναν από τύχη αλλά προέκυψαν από καθημερινή δουλειά, διαρκή αγώνα, σοβαρό προγραμματισμό και στοχευμένη διεκδίκηση, είπε ο Κώστας Λύρος ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στο όραμά του για την επόμενη 5ετία, αναλαμβάνοντας πλήρως όπως πάντα τις ευθύνες του, αναγνωρίζοντας τα λάθη, συμπληρώνοντας τα κενά και τις παραλείψεις, προσδοκώντας πάντα ένα καλύτερο αύριο για τα όμορφα χωριά, Μάστρο, Γουριά, Πεντάλοφο, Λεσίνι,Κατοχή ώστε με μικρά και μεγάλα έργα να είναι λειτουργικά, και να παραμείνουν δυνατά, όπως τους αξίζει.

«Η επόμενη πενταετία θα σημάνει την ώρα των Οινιαδών ως απόλυτη προτεραιότητα σε αυτή την ευλογημένη περιοχή. Καταρτίζουμε σχέδιο για την στήριξη των αγροτών, των αλιέων, των κτηνοτρόφων μας με δράσεις, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες όπως η ανακαίνιση των αντλιοστασίων. Ξεκίνησε το μεγάλο έργο των 250.000 ευρώ που αφορά την ασφαλτόστρωση της Κατοχής. Συνεχίζουμε τις ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο του Νεοχωρίου. Ετοιμάσαμε την μελέτη για την υδροδότηση από τον Άγιο Δημήτριο και θα την εντάξουμε στο επόμενο πρόγραμμα για χρηματοδότηση και υλοποίηση . Για το Νεοχώρι γνωρίζουμε το πρόβλημα του σχεδίου πόλης . Με επιτυχία και με πολύ καλό βαθμό (62) έχουμε υποβάλει το Τοπικό Πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο . Με βάση αυτό θα προωθήσουμε και τις αστικές αναπλάσεις της πόλης για να γίνει πιο όμορφη. Άμεσα προχωρούμε δε και στις συγκεκριμένες διανοίξεις δρόμων στον ιστό της πόλης .

 Έχουμε την χρηματοδότηση και προχωράμε στην κατασκευή ενός ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ. Προχωράμε στην οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αχελώου. Στόχος μας, η τουριστική αξιοποίηση του, με παραποτάμιες διαδρομές και δράσεις. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, την ήπια τουριστική ανάπτυξη με σημεία αναφοράς το αρχαίο Θέατρο, το Νεώριο, το Λούρο, το Διόνι, το δάσος του Φράξου, τα θρησκευτικά μνημεία.

Προγραμματίζουμε την ασφαλτόστρωση περισσότερων δρόμων Δίνουμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα, όχι στα λόγια… στις πράξεις. Και εκτός από την αγροτική οδοποιία ήδη έγινε η αρχή για το μεγάλο έργο της οδοποιίας στο ΚΑΜΠΟ ΛΕΣΙΝΙΟΥ. Το έργο αυτό θα συνεχιστεί για να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες ενώ σε εξέλιξη αυτού του έργου σχεδιάζουμε την ένωση του Αρχαιολογικού χώρου με το περίφημο μοναστήρι της Λεσινιώτισσας με τη διαδρομή μέσω του κάμπου, που εκτός από παραγωγικός πλούτος αποτελεί και αξιοθέατο».

Κλείνοντας ο Κώστας Λύρος την ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να δώσουν και νέα πιο δυνατή ψήφο εμπιστοσύνης στην «Δημιουργική Ανατροπή» ώστε να συνεχισθεί η αναπτυξιακή πορεία του δήμου σε ένα καθεστώς αξιοπρέπειας, διαφάνειας και δημοκρατίας και να γυρίσουν την πλάτη σε όσους επιλέγουν τη μιζέρια, τη μικροπολιτική, την κριτική χωρίς προτάσεις, σε όσους επενδύουν στην αποτυχία και σε συνταγές του παρελθόντος.

«Να αποφασίσουμε για το μέλλον των Οινιαδών. Για το δικό σας, των παιδιών σας, των εγγονών σας.

Τα διλήμματα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου είναι πλέον ξεκάθαρα:

  • Θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, μπροστά ή θα γυρίσουμε στο γκρίζο παρελθόν της ανυποληψίας, της παρακμής.
  • Θα συνεχίσουμε με την αλήθεια, τη γνώση και την πραγματικότητα ή με την αλαζονεία, την υποκρισία κα το ψέμα.
  • Θα συνεχίσουμε με έμπειρους και αξιόπιστους στη διοίκηση του δήμου ή με φαντασμένους σωτήρες που νοιάζονται για τα συμφέροντά τους»

Ο Κώστας Λύρος σήμερα, Τρίτη, 3/10 θα μιλήσει στο Αιτωλικό (κεντρική πλατεία), την Τετάρτη, 4/10 στο Ευηνοχώρι (καφενείο Μουζακίτη), την Πέμπτη, 5/10 στην Κατοχή (καφενείο Ζαχαριά, θέση ΠΛΑΤΑΝΟΣ) και ολοκληρώνει τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών την Παρασκευή, 6/10 με μεγάλη συγκέντρωση-ομιλία στο Μεσολόγγι (Οδός Θυσίας).

 

 

Διαβάστηκε 312 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία