Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  8:55 πμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 13:52

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Πιστιόλα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το αίτημα του υποψήφιου Δημάρχου κ. Κων/νου Πιστιόλα για συνάντηση με το ΔΣ του ΕΣΑ την Τετάρτη 20/09/2023 και ώρα 14:15 έγινε φυσικά αποδεκτό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας και διήρκησε περίπου 80 λεπτά, παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΔΣ σύσσωμο το Προεδρείο και από το Συνδυασμό «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά» 9 συνολικά μέλη μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο.

Προσπαθήσαμε από μεριάς μας να διατυπώσουμε τους προβληματισμούς, την αγωνία και τις θέσεις μας για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τους συνδημότες μας.

Όσα είπαμε και στις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις που μας επισκέφθηκαν και γνωστοποιήθηκαν και δημόσια με Δελτία Τύπου ισχύουν επακριβώς ως θέσεις μας και για το Συνδυασμό «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά», ακόμη και αν δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να αναπτυχθούν εκτενέστερα λόγω προγραμματισμού συναντήσεων.

Ενημερώσαμε την υποψήφια Δημοτική Αρχή για τους όρους, τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα OPEN MALL, καθώς  και για τις κινήσεις που έχουν γίνει από μέρους του ΔΣ:

  • επικαιροποίηση και καταγραφή του αριθμού των εμπορικών επιχειρήσεων στους δρόμους παρέμβασης,
  • επικαιροποίηση ύπαρξης ενδιαφέροντος συμμετοχής ή όχι όσων είχαν υπογράψει το 2018,
  • γνωστοποίηση του αποτελέσματος στην νυν Δημοτική Αρχή
  • και γνωστοποίηση ομόφωνου ψηφίσματος του ΔΣ στο νυν Δήμαρχο που θέτει ως προτεραιότητα και απαραίτητη μάλιστα προϋπόθεση για να συνεχιστεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια στην προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματος «OPEN MALL»:
  • την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με το Δήμο που θα διασφαλίζει το φορέα, τις διοικήσεις του, τα μέλη του καθώς και τις επιχειρήσεις οι οποίες θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα συμμετοχής του Συλλόγου μας, από οποιαδήποτε τυχόν απαίτηση μπορεί να προκύψει.
  • Τη διατήρηση του σημερινού status εμπορικότητας στους δρόμους παρέμβασης, με αποφάσεις που θα απαγορεύουν τη λειτουργία στους συγκεκριμένους χώρους, επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Ενημερώσαμε και τοποθετηθήκαμε για τις συνέπειες και τους κινδύνους πρόχειρης και ανεξέλεγκτης πεζοδρόμησης, για την ακρίβεια, τα πολυκαταστήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, για τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το Νοσοκομείο κ.α.

Ακούσαμε, σχολιάσαμε ή  δεν προλάβαμε να σχολιάσουμε τον κ. Πιστιόλα να δηλώνει ότι:

  • Μας ενώνει η κοινή αγάπη για τον τόπο μας.
  • Υπάρχει ταύτιση απόψεων για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου με όρους ισότιμους.
  • Λυπάται για τα κλειστά καταστήματα στην αγορά.
  • Θα επιδιώξει τη σύνδεση των πεζοδρόμων και τη συνεργασία με αστικό ΚΤΕΛ, ταξί ίσως ακόμη και τη χρήση ηλεκτρικού τραμ για την επίλυση του κυκλοφοριακού.
  • Θα προσπαθήσει για ήπιες παρεμβάσεις στους πεζοδρόμους που θα αφήσουν θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.
  • Θα υπάρχουν delivery φαρμακείων και εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο, για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.
  • Κατακρίνει τις μονόπλευρες σχέσεις, τις πελατειακές σχέσεις με προμηθευτές του Δήμου και τις απευθείας αναθέσεις.
  • Θα επιδιώξει την έλευση ξένου χρήματος στην πόλη και την ανακύκλωση των χρημάτων εντός αυτής.
  • Πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια για επιβίωση και να έρθει η ανάπτυξη στην περιοχή μας, με βασικούς άξονες ανάπτυξης τον Τουρισμό, το Πανεπιστήμιο και την ενίσχυση της Αγροτικής Παραγωγής.

Επίσης συζητήθηκαν τρόποι για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του Δημότη σε όλες τις παραμέτρους.

Ο ΕΣΑ δεσμεύτηκε όπως και στις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή για ό,τι  αναβαθμίζει το επίπεδο ζωής του Αγρινιώτη και απέναντι σε όποιον με τις πράξεις ή τις επιλογές του το υποβαθμίζει.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στο Συνδυασμό «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά»

Διαβάστηκε 259 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία