Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  6:19 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 19:11

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Θανάση Λύρου στο Αιτωλικό.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θανάσης Λύρος από το Αιτωλικό: "Θεατρινισμοί, ψευτιές & υποσχέσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι να πίνετε μολυσμένο νερό..."

Τα εγκαίνια του εκλογικού του Κέντρου του Συνδυασμού "Ανάπτυξη για όλους" στο Αιτωλικό πραγματοποιήθηκαν, χθες, Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, κάποιες στιγμές μάλιστα υπό καταρρακτώδη βροχή.

Ούτε η βροχή όμως εμπόδισε τον υποψήφιο Δήμαρχο Ι. Π. Μεσολογγίου, Θανάση Λύρο, να ξεδιπλώσει τους αναπτυξιακούς του σχεδιασμούς για τον Δήμο μας, σε ένα ενθουσιώδες κοινό, που έμεινε μέχρι το τέλος της ομιλίας του.

Με σαφή και πυκνό λόγο σκιαγράφησε τους Πυλώνες Ανάπτυξης, όπως ακριβώς έχουν αποτυπωθεί στο πρόγραμμα του Συνδυασμού.

Στάθηκε, ωστόσο, σε δύο πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αιτωλικό:

Το πόσιμο νερό και,

Το Μουσείο Χαρακτικής της Βάσως Κατράκη.

Για το μεν νερό «άστραψε και βρόντησε» εναντίον όλων όσοι διοίκησαν μέχρι σήμερα και ζητούν με θράσος ξανά την ψήφο των Αιτωλικιωτών:

«Είναι ντροπή, σήμερα, το αγαπημένο μας Αιτωλικό να μην έχει ακόμα καθαρό πόσιμο νερό. Θεατρινισμοί, ψευτιές, υποσχέσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι να πίνετε μολυσμένο νερό, γεμάτο χώμα και σκουριές.", παρατήρησε με έμφαση ο κ. Θανάσης Λύρος, για να προσθέσει:

"Αυτή η κατάσταση δεν αξίζει για τους συνδημότες μας του Αιτωλικού.

Μ’ εμάς Δημοτική Αρχή, όλοι οι συνδημότες μας σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Οινιάδες θα πίνουν νερό αρίστης ποιότητος από δύο κύριες πηγές, του Ευήνου και του Αγίου Δημητρίου, γιατί εμείς μπορούμε και θα το κάνουμε».

Για δε το Μουσείο Χαρακτικής της Βάσως Κατράκη, αφού κατέγραψε την ζοφερή πραγματικότητα του χώρου και των εκθεμάτων, το ονομάτισε ως «νεκρό μουσειακό χώρο, σημαδεμένο ανεξίτηλα από την αδιαφορία και την διαχρονική εγκατάλειψη των Δημοτικών Αρχών», κατάσταση που αποτελεί «προσβολή της Βάσως Κατράκη και του έργου της».

Ο κ. Θανάσης Λύρος δεσμεύτηκε με σθένος πως «θα λάβουμε άμεσα μέτρα συντήρησης, με συντονισμένη προσπάθεια και παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού, να ενεργοποιήσει και να υλοποιήσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και κάθε φορέα χρηματοδότησης για δράσεις πολιτισμού», καθ’ ότι «είναι απόλυτη αναγκαιότητα να διασωθούν τα έργα της χαράκτριας, που τιμά το Αιτωλικό, τον Δήμο και την πατρίδα μας».

Διαβάστηκε 341 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία