Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:20 πμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 15:07

Σε Αστακό (Κυρ 16/12) και Αγρίνιο (17/12/2018) παρουσιάζεται το βιβλίο «Ο λυγμός της καταιγίδας» του Νίκου Ναούμη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στο Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό και την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα «ΑΘΗΝΑ» του ξενοδοχείου Imperial στο Αγρίνιο παρουσιάζεται το βιβλίο του Νίκου Ναούμη, «Ο λυγμός της καταιγίδας».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σε έναν ουρανοξύστη στην αποκλεισμένη λόγω κακοκαιρίας Νέα Υόρκη, μια νέα γυναίκα, αναπολεί και καταγράφει την ιστορία της ζωής της, στην εποχή της κρίσης.

Γράφει για να θυμηθεί και να ξεχάσει. Να θέσει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις.

Θυμώνει, οργίζεται, χαίρεται, λυπάται, αναρρωτιέται, στεναχωριέται και ελπίζει.

Την ίδια στιγμή, ένα αόρατο δίχτυ κατασκοπείας εξυφαίνεται γύρω της…

Η θέση της στον Ο.Η.Ε., χωρίς να το έχει η ίδια αντιληφθεί, είναι τόσο σημαντική για κάποιους και πολύτιμη, που δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα.

Παράλληλα, ο μεγάλος της έρωτας, θα εμφανιστεί ξανά στη ζωή της. Θα μπορέσει άραγε να την γλιτώσει, τόσο εκείνη, όσο και την κόρη της;

Μέσα από τις γραμμές του βιβλίου «ο λυγμός της καταιγίδας», παρελαύνει με απίστευτο ρεαλισμό η σύγχρονη Ελλάδα. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του, θέματα όπως η αναπηρία, οι οικογενειακές σχέσεις, η ομοφυλοφιλία, η πολιτική, ο έρωτας και η αγάπη για την πατρίδα, αναζητούν απαντήσεις και προβληματίζουν.

Ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα με ανθρώπους της διπλανής πόρτας σε ρόλους πρωταγωνιστικούς. Ένα κείμενο από την πένα του Νίκου Ναούμη, ο οποίος δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνατότητες του στον χόρο της λογοτεχνίας και μας καλεί να ταξιδέψουμε παρέα στον μαγικό κόσμο των λέξεων.

Το ταξίδι του βιβλίου «ο λυγμός της καταιγίδας», ξεκινάει από το Ξηρόμερο και το δημαρχείο στον Αστακό, την Κυριακή 16 Δεκέμβρη και ώρα 18:30. Στη συνέχεια, τη Δευτέρα 17 του μήνα, σειρά παίρνει το Αγρίνιο. Η παρουσίαση, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Imperial, 1ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου – Αμφιλοχίας και ώρα 18:30.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Νίκος Ναούμης, γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα από αγρότες γονείς. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στις Διεθνείς και ΕυρωπΑϊκές Σπουδές.

Εργάζεται ως πολιτικός αναλυτής και είναι άγαμος.

Από την ηλικία των είκοσι ετών, ηλικία που απώλεσε την όρασή του, αγωνίζεται σκληρά από διάφορες θέσεις για τα δικαιώματα των αναπήρων για ίσες ευκαιρίες στην εργασία και τη ζωή.

Το 2014, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον τόπο καταγωγής του, το Ξηρόμερο Αιτ/νίας.

Το 2015, με μια μικρή ομάδα ανθρώπων με έλλειψη όρασης, ίδρυσε μια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., που έχει ως στόχο την ένταξη αναπήρων στο πολιτιστικό προίόν.

Αρθρογραφεί τακτικά κυρίως μέσω του διαδικτύου και είναι καλός γνώστης του χειρισμού Η/Υ. Μιλά καλά αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει και ασχολείται με την συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων.

 

Διαβάστηκε 367 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.