Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:00 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 01:49

De Sade Exupery: Ο… Ανατρεπτικός Πρίγκιπας της μουσικής στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γνωρίστε το συγκρότημα από το Αγρίνιο που ισορροπεί πάνω σε μία "λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ φωτός και σκοταδιού..."

«Ένα παιδί, που κάνει αυλό του Πάνα, τις σφαίρες του πολέμου»: Η θαυμάσια φωτογραφία του Παύλου Νεράντζη (τραβήχτηκε στο Ελ Σαλβαντόρ το 1983), αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την αισθητική και την καλλιτεχνική άποψη των De Sade Exupery, ενός μουσικού σχήματος που έχει δημιουργηθεί και παράγει μουσική στο Αγρίνιο.



Μία μπάντα που έχει τις «ρίζες» της στη Θεσσαλονίκη, αλλά αναπτύσσεται και ωριμάζει πλέον στην πόλη μας. Ο Νίκος, ο Μάριος, ο Άκης, ο Δημήτρης και η Κέλλυ έχουν αρχίσει να συνθέτουν τις γνώσεις τους και τις μετατρέπουν σε… τραγούδια που δεν τελειώνουν:

Οι De Sade Exupery ξεκίνησαν την διαδρομή τους στη Θεσσαλονίκη το 2012 με τον Μάριο Αθανασίου όπου και ολοκλήρωσαν τον πρώτο τους δίσκο «Ακάθαρτο Φως». Το 2015 μετακόμισαν στο Αγρίνιο και, σε συνεργασία με τον Νίκο Καλαμπαλίκη, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο κύκλο τραγουδιών με αγγλικό στίχο.

Γιατί De Sade Exupery;

Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ από το όνομα του οποίου καθιερώθηκε ο όρος σαδο-μαζοχισμός συνδέεται με τον Αντουέν Ντε Σαιντ Εξυπερύ (Μικρός πρίγκιπας), υπέρμαχο της αγάπης και της κοινωνικότητας. Με το λογοπαίγνιο αυτό θέλουν να δηλώσουν με έμφαση πως η μουσική τους ισορροπεί και προχωρά πάνω σε μία «λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ φωτός και σκοταδιού…»

Ποιοι είναι οι De Sade Exupery;

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Νίκο Καλαμπαλίκη, Μάριο Αθανασίου, Άκη Σαγάνη, Κέλλυ Φίλικα και Δημήτρη Σελεβίστα. Όλοι τους, πλην του Μάριου, γεννημένοι στο Αγρίνιο, αλλά και ο Μάριος πλέον είναι… βέρος Αγρινιώτης, αφού βρίσκεται στην πόλη αρκετά χρόνια. Ας τους γνωρίσουμε έναν-έναν.

Ο Νίκος Καλαμπαλίκης
Ο Νίκος Καλαμπαλίκης


Νίκος Καλαμπαλίκης (μπάσο, πλήκτρα)

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Είναι επαγγελματίας ηχολήπτης και μουσικός με ιδιαίτερη εμπειρία στη μουσική σκηνή, έχοντας παίξει με τα συγκροτήματα Περιπλάνηση, The Big Band Theory, Donkey Business, Βραδινή Πλάνη, και Not Yet. Ως ηχολήπτης συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Μίμη Πλέσσας, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Βlaise Βailey (Iron Maiden), ο Warrel Dane (Nevermore), ο Βασίλης Λέκκας, οι Blues Wire κ.ά.

Ο Μάριος Αθανασίου
Ο Μάριος Αθανασίου


Μάριος Αθανασίου (κιθάρα, φωνή, πλήκτρα)

Γεννήθηκε στην Καβάλα και μένει στο Αγρίνιο. Με την μουσική ασχολείται ερασιτεχνικά απ’ τα παιδικά του χρόνια. Ήταν μέλος στα συγκροτήματα Cohash Funk και Direct Connection και στη συνέχεια, το 2012, δημιούργησε τους De Sade Exupery στη Θεσσαλονίκη, όπου και ολοκλήρωσε τον πρώτο τους δίσκο. Έχει δουλέψει στην Lyra, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ως μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο και σε μπαρ.

Ο Άκης Σαγάνης
Ο Άκης Σαγάνης


Άκης Σαγάνης (τύμπανα)

O Άκης Σαγάνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Από το 2002 ασχολείται με τα τύμπανα και τα κρουστά. Έχει κάνει μαθήματα με τους Λάκη Τσιατσιάμη, Κώστα Λάμπρη και Χρήστο Καντζέλη. Είναι σπουδαστής παραδοσιακών κρουστών στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Σχόλης Καλλιτεχνικών Σπουδών Τ.Ε.Ι Ηπείρου. Εργάζεται από το 2004 επαγγελματικά ως μουσικός σε διάφορα λαϊκά, παραδοσιακά, έντεχνα και τοπικά ροκ σχήματα. Τα τελευταία 3 χρόνια διδάσκει στο Ωδείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο Δημήτρης Σελεβίστας
Ο Δημήτρης Σελεβίστας


Δημήτρης Σελεβίστας (τρομπέτα)

Γεννήθηκε και μένει στο Αγρίνιο. Είναι φαρμακοποιός στο επάγγελμα και ασχολείται με την μουσική ερασιτεχνικά. Έμαθε τρομπέτα στη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια παρακολουθεί μαθήματα με τον καθηγητή τρομπέτας Γιάννη Καραμπέτσο.

Η Κέλλυ Φίλικα
Η Κέλλυ Φίλικα


Κέλλυ Φίλικα (Προγραμματισμός – Synths)

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μόλις στην ηλικία των 5 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το πιάνο. Το 1997 ξεκίνησε μαθήματα πιάνο και φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Αγρινίου της Ρέας Ανδριοπούλου. Το 2008 άρχισε να φοιτά στο τμήμα Ανθρωπιστικών επιστημών Θεατρικών σπουδών της Πάτρας.

Η Κατερίνα Βαρελά
Η Κατερίνα Βαρελά


Κατερίνα Βαρελά (Λόγια)

Γεννήθηκε στην Τερπνή Σερρών! Είναι απόφοιτος της θεολογικής σχολής Α.Π.Θ. μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα ‘Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση κρίσεων υγείας’ της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ. Γράφει στίχους που βοηθούν την μουσική των De Sade Exupery να σκαρφαλώσει ένα επίπεδο…

Οι συντελεστές του videoclip του Never Ending Song

Σύνθεση – ενορχήστρωση: Νίκος Καλαμπαλίκης – Μάριος Αθανασίου.
Λόγια: Κατερίνα Βαρελά, Μάριος Αθανασίου.
Συμμετοχή: Βασίλης Κονίδας (σαξόφωνο) και Φιφή Αλεξοπούλου (φωνητικά)
Σκηνοθεσία: Πέτρος Τριανταφύλλης.
Κάμερες: Πέτρος Τριανταφύλλης, Νίκος Πατερέκας, Θέμης Ζαχρήστος.
Μοντάζ: Πέτρος Τριανταφύλλης, Μάριος Αθανασίου.
Φωτισμοί – φωτογραφία: Θέμης Ζαχρήστος.
Ηχογράφηση: Studio freQ. Ηχοληψία – mixing – mastering: Νίκος Καλαμπαλίκης.

Βρείτε τους De Sade Exupery στο facebook, ΕΔΩ.

πηγή: http://agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 3286 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.