Σάββατο, 4η Μαίου 2024  3:42 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 22:37

Πασχαλινή «ένεση» πήρε η εστίαση, αλλά… ξεμένει από προσωπικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πασχαλινή «ένεση» πήρε η εστίαση, αλλά… ξεμένει από προσωπικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει πως το μέγα πρόβλημα στην εστίαση του Αγρινίου η έλλειψη προσωπικού με τη φυγή πολλών στα νησιά.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Σε γενικές γραμμές η εστίαση και η αναψυχή στο Αγρίνιο πήγε ανέλπιστα καλά μέσα στις γιορτές. Αυτή την διαπίστωση κάνουν οι υπόλοιποι πολίτες αλλά πιστοποιούν και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του χώρου.

«Το Πάσχα είναι μια γιορτή επαρχίας, θα μπορούσε να πει κανείς. Και φέτος, μετά από δύο χρόνια περιορισμών, η κίνηση και στον καφέ και στο φαγητό αλλά και στην βραδινή διασκέδαση πήγε πραγματικά καλά, να είμαστε ειλικρινείς», εξηγεί ο Κώστας Ναστούλης πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης-Αναψυχής στο Αγρίνιο.

«Μπορεί να μην γίνεται να εξισορροπήσουμε τις απώλειες τόσου μεγάλου διαστήματος που προηγήθηκε, τα προβλήματα άλλωστε είναι χρόνια, πλέον.

Όμως οι μέρες που πέρασαν ήταν μια «ένεση ζωής» για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, να πληρώσουμε υποχρεώσεις και να πάρουμε και κάποιο ηθικό πάνω μας», συνεχίζει.

O Πρόεδρος του κλάδου στο Αγρίνιο Κώστας Ναστούλης

Σύμφωνα με τον κ. Ναστούλη το επόμενο διάστημα θα είναι και πάλι δύσκολο αλλά δίχως την άνοδο στον τζίρο των γιορτών τα πράγματα θα ήταν τραγικά, αφού, όπως υποστηρίζει, ειδικά από το Αγρίνιο λείπει και η ψυχολογία, αλλά λείπουν και τα χρήματα!

Σε γενικές γραμμές η εικόνα της συγκεκριμένης αγοράς μας λέει πως υπήρξε ένα εξαιρετικό τετραήμερο μέσα στις γιορτές με τον καφέ να παίρνει τα πάνω του από την Μεγάλη Δευτέρα και το φαγητό από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, στο …φουλ!

Όμως, ένα καινούριο πρόβλημα φαίνεται να έχει ανακύψει στην τοπική αγορά εργασίας σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια κλπ. Η καταφανέστατη έλλειψη προσωπικού!

Το φαινόμενο δεν είναι καινοφανές, κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρουσιάζονται ελλείψεις στο προσωπικό σε εστίαση και αναψυχή, όμως φέτος έχει πάρει διαστάσεις.

«Πολύ απλά, όλοι οι νεότεροι που θέλουν ένα μεροκάματο, είτε ξέρουν από δουλειά σε εστίαση είτε όχι, φεύγουν πλέον μαζικά για τουριστικούς προορισμούς και μένουν τα μαγαζιά εδώ χωρίς προσωπικό.

Δεν μιλάμε για μετρ ή για πτυχιούχους μάγειρες και μπαρίστες, μιλάμε για καθαρίστριες, λαντζέρηδες, βοηθούς σερβιτόρου κλπ.

Είναι μια τάση, ίσως οφείλεται και στις συνθήκες των τελευταίων χρόνων. Πάντως εμείς βάζουμε αγγελίες και δεν ζητά κανείς δουλειά!», τονίζει ο κ. Ναστούλης.

Ποιος ξέρει, ίσως όλοι ψάχνουν γρήγορο χρήμα ή κάποιο Ελντοράντο, όμως το φαινόμενο είναι πλέον εμφανές, αφού αλλάζει η λειτουργία σε πολλά καταστήματα που περνούν μόνο στο take away, ενώ μετά από καιρό και οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να μπουν πίσω από την μπάρα ή στο σέρβις.

Μόνο που δεν είναι σίγουρο ότι ξέρουν όλοι οι υποψήφιοι για τα νησιά τις συνθήκες εκεί.

Τα 12ωρα δουλειάς χωρίς ρεπό, το φαγητό που δεν περιλαμβάνεται στις παροχές, την διαμονή που καμιά φορά κοστίζει δυσανάλογα με αυτά που βγάζεις κλπ.

Άλλωστε υπάρχει κι ένα ρητό που λέει ότι «στις 10 Ιουλίου, αν δουλεύεις στον τουρισμό, το καλοκαίρι τελειώνει για εσένα και αρχίζει για όλους τους άλλους»!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 287 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.