Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  8:20 μμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 19:16

Δήμοι: Τροπολογία παράτασης στους Προϋπολογισμούς έως τέλη Μαΐου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση αφορά το άρθρο 6 «Παράταση ισχύος προϋπολογισμού Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού» Πολυτροπολογίας της Κυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή τη νύχτα της Μ. Δευτέρας και ψηφίζεται στην Ολομέλεια σήμερα Μ. Τρίτη.

Σε αυτό ορίζονται τα εξής:

Ειδικά για 2022, η προθεσμία της παρ.1 του αρ.160 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων (ν.3463/2006, ως ισχύει), ως προς την ισχύ του προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού, παρατείνεταιαπό τη λήξη τηςέως την 31η Μαΐου2022.

Υπενθυμίζουμε ότι στους Δήμους κάθε χρονιά, μέχρι να ξεκινήσει να ισχύει ο προϋπολογισμός του νέου έτους και πάντως όχι αργότερα από το τέλος Μαρτίου, ισχύει ο π/υ του προηγούμενου έτους, για την είσπραξη κάθε είδους εσόδου και για τη διενέργεια συγκεκριμένων πληρωμών.

Με το υπό ψήφιση άρθρο, τροποποιείται για φέτος η προθεσμία: αντί τέλος Μαρτίου, τίθεται 31 Μαΐου. 

Τα ίδια είχαν ψηφιστεί και πέρυσι στο άρθρο 243 του ν.4798/2021.

Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι η Κυβέρνηση και φέτος, όπως και πέρυσι, ξέχασεότι η προθεσμία έληγε τέλη Μαρτίου και κατέθεσε καθυστερημένα την παράταση, δίνοντας τώρα, εκ των υστέρων, αναδρομική ισχύ.

Δεν είναι η 1η φορά που κάνουν την ίδια “γκάφα” να ξεχνούν προθεσμίες και να τις καταθέτουν άρον-άρον όποτε το θυμηθούν, καθώς π.χ. τα ίδια έπαθαν πρόσφατα στο Πολυνομοσχέδιο.

Ολόκληρη η αριθμ. 1291/28/18.4.2022 Πολυτροπολογία.

airetos.gr

Διαβάστηκε 481 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.