Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:55 πμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 20:07

Λειτούργησε για πρώτη φορά μετά το 2014 ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Αγρινίου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ως… ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα για το Νοσοκομείο του Αγρινίου καθότι για πρώτη φορά μετά το 2014 τέθηκε σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος ο οποίος παρέμενε ανενεργός από το 2014!

Νοσηλευόμενος του Νοσοκομείου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, παρουσίας ακτινολόγου από την Πάτρα, η οποία θα μεταβαίνει δύο φορές την εβδομάδα στο Αγρίνιο προκειμένου να εκπαιδευτεί κατάλληλα το προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας στη λειτουργία του τομογράφου. Απώτερος σκοπός στο προσεχές διάστημα ο τομογράφος να δύναται να εξυπηρετεί και το ευρύ κοινό. Μέχρι τότε, ωστόσο, με βάσει και τα συμφραζόμενα υπάρχει ακόμα δρόμος…

Σαφείς αιχμές άφησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ για την κωλυσιεργία που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι αν και έκανε ενέργειες για να έρθουν γιατροί από την Πάτρα για εκπαίδευση των ιατρών στο Αγρίνιο αυτό δεν κατέστη δυνατό για λόγους που δεν ανέφερε λόγω… αστικής ευγένειας.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για το γενικό νοσοκομείο Αγρινίου καθότι ξεκινήσαμε τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. Όπως γνωρίζετε ήταν ένα στοίχημα το οποίο είχα βάλει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έκανα αλλεπάλληλες ενέργειες προκειμένου να έρθουν οι γιατροί από το νοσοκομείο στην Πάτρα προκειμένου να εκπαιδευτούν οι γιατροί εδώ.

Αυτό για διάφορους λόγους που δεν θα ήθελα να αναφέρω αυτή τη στιγμή μόνο και μόνο για λόγους αστικής ευγένειας δεν κατέστη δυνατό. Και επειδή το ζήτημα για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό και ο στόχος της επίτευξης αυτού του στόχου δηλαδή της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου, της επαναλειτουργίας από το 2014 που είχε λειτουργήσει τελευταία φορά, ήταν τόσο έντονος μέσα μου, ήρθαμε σήμερα εδώ μαζί με την επιμελήτρια την κυρία Ασπασία Ρηγοπούλου,  η οποία είναι και υπεύθυνη του μαγνητικού τομογράφου στον Άγιο Ανδρέα και ξεκινήσαμε τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου.

Έγινε η πρώτη εξέταση σε νοσηλευόμενο ασθενή του νοσοκομείου. Το μάθημα παρακολούθησαν όλοι ανεξαιρέτως οι ιατροί ακτινολόγοι και με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες. Η κυρία Ρηγοπούλου θα έρχεται δύο φορές την εβδομάδα στο Αγρίνιο προκειμένου και να γίνονται εξετάσεις αλλά και να γίνεται αυτό αυτόματα το μάθημα και τους ακτινολόγους και με τους ρυθμούς αυτούς πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπούμε σε ένα αριθμό τέτοιο που να εξυπηρετούμε πρωτίστως τις ανάγκες του νοσοκομείου αυτός και δευτερευόντως να δούμε πόσο εξυπηρετήσουμε και εξωτερικούς ασθενείς. Όπως αντιλαμβάνεστε είμαστε σε ένα πρώιμο στάδιο αυτή τη στιγμή όπως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κατά συνέπεια ξεκινάμε με το ρυθμό των οποίων σας ανέλυσα, να εξυπηρετήσουν πρώτα τις ανάγκες του νοσοκομείου και συνέχεια και τις ανάγκες της πόλης».

Ο προσωρινός διοικητής του Νοσοκομείου, Μιχαήλ Σερασκέρης με τη σειρά του ανέφερε:

«Η δέσμευση έγινε χάρη στις ενέργειες του κυρίου Καρβέλη και στις αποφάσεις του. Ήταν σβέλτος, αποτελεσματικός και επιτυχής, μας δίνει πάρα πολλά και εμείς αισθανόμαστε ευτυχείς γιατί μπορούμε να αυξήσουμε τις υπηρεσίες μας προς τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας. Σύντομα προχωρά στην ηλεκτρονική διασύνδεση των νοσοκομείων και πλέον να μπορούν οι γιατροί από άλλα νοσοκομεία κι άλλες χώρες να γνωματεύουν μία δεύτερη ή Τρίτη γνωμάτευση και να διασυνδέονται μεταξύ τους. Όλο αυτό θα γίνεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Προχωράμε όχι μόνο στον παρόντα στόχο μα και τους επόμενους».

Τέλος, η ιατρός Ασπασία Ρηγοπούλου ανέφερε:

«Ήρθαμε ήμερα με τον Διοικητή της ΥΠΕ τον κύριο Καρβέλη για να πετύχουμε τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. Διαπίστωσα ότι το νοσοκομείο και τεχνολογικά αλλά και κτιριακά είναι άρτιο. Το μόνο που μας λείπει είναι η καλή συνεργασία και συντονισμός με τους συναδέλφους και τους εμπλεκόμενους φορείς. Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά αλλά το κλίμα είναι εξαιρετικό. Οι συνάδελφοι είναι πάρα πολύ καλοί και πρόθυμοι. Οπότε πιστεύω με πολύ καλή συνεργασία και εμένα συντονισμό θα γίνουν όλα».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 264 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.