Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  12:54 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 19:12

Στο Αγρίνιο ο γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης για να ακούσει εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Αγρίνιο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξανδρος Κόπτσης γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.

Με γνώμονα το Υπουργείο Παιδείας να ακούσει τους ανθρώπους που βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να αφουγκραστεί τη γνώμη τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τι θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξει, επισκέφτηκε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Σαρδέλη.

Η άμεση επαφή με μαθητές και εκπαιδευτικούς εκτιμάται από το Υπουργείο Παιδείας ότι είναι το καλύτερο «εργαλείο», για το λόγο που προαναφέραμε, αλλά και να διαμορφώσει το πρόγραμμά του, μέσω του οποίου έχει ως στόχο να μεταδώσει το μεταρρυθμιστικό του έργο που στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Στο Αγρίνιο επισκέψεις έγιναν στο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) στο οποίο συστεγάζεται το 2ο ΕΠΑΛ και το 5ο Λύκειο, το 6ο Δημοτικό στην περιοχή της δυτικής εισόδου της πόλης, στο Δ.Δ. του Αγίου Κωνσταντίνου και στη συμβολή των οδών Μεγάλης Χώρας τέρμα και Λέλας Καραγιάννη. Αντίστοιχες επισκέψεις έγιναν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου αλλά και σε σχολικές μονάδες της Αχαΐας. Έτσι ο κ. Κόπτσης απέκτησε σφαιρική γνώμη για την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα και βάσει των συμπερασμάτων του θα εμπλουτίσει το μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου, αλλά απέκτησε και προσωπική γνώμη για την Εκπαίδευση στο νομό με αποτέλεσμα την γρηγορότερη και ουσιαστικότερη επίλυση ζητημάτων.

Ο κ. Κόπτσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Αγρίνιο, δήλωσε: “Επισκεπτόμαστε σχολεία σε όλη την χώρα γιατί στόχος μας είναι να κοινοποιήσουμε, αλλά και να εμπλουτίσουμε το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο που γίνεται στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν είναι γνωστό και θα φέρει ουσιαστική αναβάθμιση στην Εκπαίδευση. Το κυριότερο είναι σ’ αυτή την προσπάθεια και γι’ αυτό γίνεται σε όλη την χώρα, είναι να ακούσουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τι θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξει, γιατί με γνώμονα τα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους απορίες και προβληματισμούς διαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας. Ακούμε, αφουγκραζόμαστε, θέλουμε να έχουμε κοντά μας την βάση, όλη δηλαδή την εκπαιδευτική κοινότητα και να δημιουργούμε τέτοιες συνθήκες ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.  Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που η ύλη προχωράει καλά, είχα αξιοπρεπέστατο διάλογο με εκπαιδευτικούς και μαθητές και μου άφησαν άριστες εντύπωσες. Σκοπός μας ήταν να επισκεφτούμε σχολεία στην Αιτωλοακαρνανία από όλες τις βαθμίδες, να έρθουμε δηλαδή σε επαφή, με το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ, να ακούσουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων».

Ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πως το βαρύ πρόγραμμα ενός γενικού γραμματέα δεν επιτρέπει συχνά επισκέψεις, αλλά βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί την περιοχή μας. Η επίσκεψη του γ.γ. του Υπουργείου είναι σε μια περίοδο που ολοκληρώνεται σιγά – σιγά η σχολική χρονιά, αλλά έχει έντονα εκπαιδευτικά ζητήματα που πρώτη φορά εισάγονται και χρειάζεται να υπάρχει μια αλληλεπίδραση, επικοινωνία με μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ανταλλαγή απόψεων. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται γ.γ. την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και γι’ αυτό το πρόγραμμα των επισκέψεων περιελάμβανε το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Πάτρα, για να υπάρχει σφαιρική άποψη».

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Σαρδέλης σημείωσε: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης στην Αιτωλοακαρνανία ήρθε σε επαφή με μαθητές και εκπαιδευτικούς από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, το 5ο ΓΕΛ, το 6ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, αλλά και σχολικές μονάδες τις Αχαΐας. Είναι θετικό στοιχείο πως το Υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα μας στα μεγάλα προβλήματα που έχει η εκπαίδευση, αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο τα διαχειρίζεται είμαστε επίσης χαρούμενοι. Όποια προβλήματα έχουμε ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς θέλω να πιστεύω πως τα αντιμετωπίζουμε άμεσα και άνετα. Επειδή το Υπουργείο επιθυμεί να ακούει, να βλέπει και να συζητάει τα προβλήματα της Εκπαίδευσης είναι θετικό στοιχείο η παρουσία αυτή στην περιοχή μας. Τέθηκαν ζητήματα που αφορούν θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τα σχολεία και την επάνοδο στην κανονικότητα και πιστεύω πως υπάρχουν οι γνώσεις για να αντιμετωπιστεί το κάθε τι έτσι όπως πρέπει».

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 267 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.