Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  6:59 μμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 10:21

Αγρίνιο: Δενδροφύτευση από το 12ο Δημοτικό Σχολείο – Συμμετοχή στο πρόγραμμα HELMEPA

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου , συμμετέχει στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της παιδικής HELMEPA, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος , και με τις επιτυχημένες δράσεις του , διακρίθηκε και εκπροσώπησε την Περιφέρεια   Δυτικής Ελλάδας,  στην Αθήνα.

Η συνάντηση αντιπροσώπων , από όλες της περιφέρειες της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου 2022.

Δέσμευση αντιπροσώπων  της HELMEPA  Δυτικής Ελλάδας,  για δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή

«Το κλίμα αλλάζει! Εμένα με νοιάζει και φυτεύω το δέντρο της Ζωής.»

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση ( μαθητές, γονείς , εκπαιδευτικοί, υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) εξέδωσαν   ψήφισμα δράσεων,  για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.  Στην εποχή της περιβαλλοντικής κρίσης και κλιματικής αλλαγής,  πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες , συμπεριφορές, νοοτροπίες ,στάσεις ζωής και να υιοθετήσουμε δραστηριότητες που προάγουν τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας στη φύση,  που διαμορφώνουν υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση .

Ευαισθητοποιούμαστε ,  κινητοποιούμαστε και προσκαλούμε όλους τους δημότες του Δήμου Αγρινίου ,μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, στην δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο και περιβάλλοντα χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 και ώρα 10: 30 το πρωί.

Είναι γνωστή η αξία και η προσφορά του δάσους ,απορροφά το αέριο της κλιματικής αλλαγής, το διοξείδιο του άνθρακα, συγκρατεί το έδαφος,  μας χαρίζει, οξυγόνο, υγεία, ομορφιά και πολιτισμό.

Ελάτε να πρασινίσουμε τις γειτονιές της πόλης μας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 310 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.