Τρίτη, 21η Μαίου 2024  6:35 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 10:15

Κατά παρέκκλιση υπερωρίες με Απόφαση Δημάρχου/Περιφερειάρχη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ​

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυνατότητα τρίμηνης υπερωριακής απασχόλησης, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξη της ισχύουσας νομοθεσίας, ψηφίστηκε στο άρθρο 23 του ν.4915/2022.

Εκεί προβλέφθηκε ότι σε περίπτωση κήρυξης επαπειλούμενων περιοχών σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας σύμφωνα με το αρ.26 του ν.4662/2020, στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού στους οποίους ανήκουν οι περιοχές αυτές, θα ισχύει το εξής:

 Για χρονικό διάστημα που δεν δύναται να υπερβαίνει τους τρεις μήνες, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, με Απόφαση του οικείου Δημάρχου ή Περιφερειάρχη μπορούν να συγκροτούνται συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης πέραν του ωραρίου ή απογευματινής απασχόλησης πέραν του ωραρίου ή κατά νυχτερινές ώρες, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες από Υπαλλήλους των Υπηρεσιών τους, όπου κρίνεται σκόπιμο για την αντιμετώπιση της κατάστασης εντός των διαθέσιμων πιστώσεων του προϋπολογισμού τους.

Η εν λόγω Απόφαση ισχύει από την ανάρτησή της στη Διαύγεια,

χωρίς να απαιτούνται εγκριτικές Αποφάσεις άλλων συλλογικών οργάνων ή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και

χωρίς να απαιτείται δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η Απόφαση αποτελεί δεσμευτική Εισήγηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η οποία εγκρίνεται υποχρεωτικά από το Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο, στην πρώτη μετά από την ανάθεση συνεδρίασή του και σε κάθε περίπτωση εντός των διαθέσιμων πιστώσεων.

Αναλυτικά, ολόκληρος ο Νόμος 4915/2022

www.airetos.gr

Διαβάστηκε 194 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.