Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  1:40 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:19

Το Αγρίνιο τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 – Η κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Δημάδη (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησαν σήμερα στο Αγρίνιο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων από μαθητές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων και εκπροσώπων φορέων της πόλης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Δημάδη, στην «καρδιά» του Αγρινίου, για να τιμηθεί η Εθνική Παλιγγενεσία.

Δείτε εικόνες: 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ένδοξου Ήρωα Ανδρέα Τσίγκα, από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μακεδονομάχου Νικολάου Παναγιώτου, από μαθητές του 3ου Λυκείου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παιάνιζε η Δημοτική Φιλαρμονική.

Αύριο, ανήμερα της επετείου της 25η Μαρτίου του 1821 στις 10:30, είναι προγραμματισμένη η τέλεση της επίσημης Δοξολογίας στη Μητρόπολη του Αγρινίου, στο πλαίσιο της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, Κωνσταντίνο Λιάτσο.

Στις 11.00 θα τελεστεί η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη και τέλος, στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει  Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 396 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.