Τρίτη, 21η Μαίου 2024  9:04 πμ
 
wm small
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 12:25

Ξηρόμερο και Θέρμο έδωσαν «παρών» στην ιστορική αναβίωση της ‘Α Εθνοσυνέλευσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το «παρών» στην ιστορική αναβίωση της ‘Α Εθνοσυνέλευσης στην Νέα Επίδαυρο, σε συμβολική συνεδρίαση δημάρχων ως εκπροσώπων των ιστορικών περιοχών που έστειλαν παραστάτες – πληρεξούσιους, που ψήφισαν το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, τον Ιανουάριο του 1822, έδωσαν οι Δήμαρχοι Ξηρομέρου και Θέρμου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης και Σπύρος Κωνσταντάρας.

Αναφέρει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης:

Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου στην συνεδρίαση αναβίωσης της Α΄Εθνοσυνέλευσης.

Έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι εκπρόσωποι των ιστορικών Επαρχιών και υπέγραψαν το πρωτόκολλο της ιστορικής επανασύνδεσης.
Μια κορυφαία στιγμή!

Μια αναπαράσταση Μνήμης 200 χρόνια από την Α΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων! Εκεί που γεννήθηκε η Ελλάδα!

Εκεί που μπήκαν οι βάσεις για το κράτος δικαίου και τον κοινοβουλευτισμό!

Στην ιστορική αυτή συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι από: Αθήνα, Αιτωλία, Ανδρίτσαινα, Άργος, Αταλάντη, Βελεστίνο, Γορτυνία, Δελφοί, Δράμα, Δωρίδα, Ερμιόνη, Ευρώτας, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Καλάβρυτα, Καμένα Βούρλα , Καρπενήσι, Κάσος, Κόρινθος, Κυνουρία, Λαμία, Λιβαδειά, Μάνη, Μεσολόγγι,Ναύπλιο, Ξηρόμερο, Πάτρα, Πάτμος, Πήλιο, Πλατανιάς, Πρέβεζα, Πύλος, Πύργος, Σιάτιστα, Σιντική, Σκόπελος, Σούλι, Σπέτσες, Τέμπη, Τζουμέρκα, Τρίκαλα, Τρίπολη, Τροιζήνα, Ύδρα, Φενεός, Χαλκίδα, Ψαρά.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Επιδαύρου και προσωπικά τον φίλο Δήμαρχο Αναστάσιο Χρόνη για την πρόσκληση και τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία.

Όσα τονίζει ο Δήμαρχος Θέρμου:

Πραγματοποιήθηκε απόψε στην Νέα Επίδαυρο συμβολική συνεδρίαση δημάρχων ως εκπροσώπων των ιστορικών περιοχών που έστειλαν παραστάτες – πληρεξούσιους, στην Α Εθνοσυνέλευση, όπου και ψήφισαν το Α Σύνταγμα της Ελλάδας, τον Ιανουάριο του 1822.

Η συνεδρίαση διεξήχθη στο συνεδριακό κέντρο της Νέας Επιδαύρου με καθολική συμμετοχή των δημάρχων των περιοχών που οι Παραστάτες αποφάσισαν για το «Προσωρινό Πολίτευμα» -το Α Σύνταγμα, που όρισαν την διάκριση των εξουσιών (Εκτελεστικόν, Βουλευτικόν, Δικαστικόν), όρισαν το εθνικό σύμβολο την ελληνική σημαία, ψήφισαν την προστασία των ατομικών ελευθεριών, την αντιπροσωπευτική αρχή με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο.

Στην Α Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου συμμετείχε από την περιοχή του Αποκούρου (περιοχή δήμου Θέρμου) που ανήκε στην Περιφερεια της Δυτικής Χέρσου Ελλάδας ως Πληρεξούσιος-Παραστάτης ο Γιαννάκης Πλακωτής.

Στην παρέμβαση μου ανέλυσα κυρίως την ανάγκη σεβασμού της διάκρισης των εξουσιών που είναι το ζητούμενο κάθε μέρα, και τυχόν επικάλυψη αυτών δημιουργεί πλήγμα στην ίδια την υπόσταση του κράτους δικαίου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 286 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.