Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  7:48 μμ
 
wm small
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 12:06

Αιτωλοακαρνανία: Όταν η φύση κάνει τα …δικά της – Η θάλασσα και οι αντιθέσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα φαινόμενα της φύσης, όσο συχνά και αν συμβαίνουν, δεν παύουν να εντυπωσιάζουν ιδίως όταν παρουσιάζουν έντονες αντιθέσεις, όπως αυτές που καταγράφονται στην Αιτωλοακαρνανία!

Στην Μακύνεια της Ναυπακτίας, παρότι χθες έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι, τα νερά της θάλασσας είχαν υποχωρήσει αισθητά με αποτέλεσμα η περιοχή να αλλάξει αισθητά όψη.

Στο βίντεο του nafpaktianews.gr ήταν ορατή η υποχώρηση των υδάτων κατά 250 μέτρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Το φαινόμενο που σημειώνεται κάθε άνοιξη ήταν φέτος πιο έντονο συγκριτικά με άλλες φορές, όπως διαπίστωσε ο ψαράς και ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στην παραλία της Μακύνειας, Κώστας Λάππας.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εικόνες, στο Αντίρριο η θάλασσα στον ανατολικό προβλήτα, “δερνόταν” από τους θυελλώδεις ανέμους και δημιουργούσε, πέρα από τα συνήθη πρακτικά προβλήματα στην πορθμειακή γραμή,  σκηνικό για ταινία.

Δείτε το βίντεο του nafpaktianews.gr:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 490 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.