Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  11:02 πμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 17:52

Ενεργειακό κόστος : Θα πάρουν 114 εκατ. οι Δήμαρχοι, ήθελαν 250

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έκτακτη χρηματοδότηση για να αντισταθμίσει το αυξημένο ενεργειακό κόστος, που καλούνται να «σηκώσουν» δήμοι και δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – άρδευσης (ΔΕΥΑ), ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στην τελευταία συνεδρίαση της προπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας για τα οικονομικά των Δήμων (συμμετέχουν ΚΕΔΕ, υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Οικονομικών), ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, ανακοίνωσε στους δημάρχους τη χορήγηση έκτακτου πακέτου 114 εκατ. ευρώ (ποσό που ισοδυναμεί περίπου με μία δόση ΚΑΠ), που αναμένεται να «σπάσει» σε δύο δόσεις (57 εκατ. ευρώ έκαστη), με την πρώτη να εκταμιεύεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων και τη δεύτερη μέχρι αρχές Μαΐου.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία το αυξημένο ενεργειακό κόστος των Δήμων υπολογίζονταν σε περίπου 250 εκατ. ευρώ για φέτος. Τα 114 εκατ. επομένως δεν αντισταθμίζουν ούτε κατά το ήμισυ την επιβάρυνση των Δήμων. «Δεν σώζεται έτσι η κατάσταση» λένε οι περισσότεροι Δήμαρχοι ζητώντας μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση, καθώς υπάρχουν ακόμη και άλλες εκκρεμότητες, όπως η επιβολή του τέλους ταφής των απορριμμάτων.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση (φωτο) της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, με το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των αυτοδιοικητικών της περιοχής να είναι φυσικά αυτό του έντονου προβληματισμού.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 498 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.