Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  7:48 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 17:43

Προπαρασκευαστικές εργασίες στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου μέχρι το εργοτάξιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν κάποιοι περίμεναν να δουν χθες μπουλντόζες στο Πάρκο του Αγρινίου, ίσως οι προσδοκίες τους να διαψεύστηκαν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι εργασίες για την ανάπλαση του Παπαστράτου Πάρκου Αγρινίου δεν έχουν εκκινήσει.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου την περασμένη Παρασκευή πώς χθες Τρίτη 8 Μαρτίου επρόκειτο να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Πάρκο δημιούργησε ίσως σε πολλούς στην προσδοκία πως από την πρώτη στιγμή το πάρκο θα μετατρέπονταν σε εργοτάξιο. Αυτό φυσικά θα συμβεί, αλλά σταδιακά.

Χθες πάντως οι υπεύθυνοι της αναδόχου εταιρείας όπως και ο γενικός γραμματέας του δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης βρέθηκαν στο χώρο του πάρκου, προκειμένου να γίνει μία οριοθέτηση ουσιαστικά του χώρου όπου θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες της ανάπλασης. Πάντως, ήδη στο Πάρκο έγινε η σήμανση κάποιων δένδρων ενώ στη δυτική πλευρά του Πάρκου παράλληλα με την οδό Ξενοπούλου έχει τοποθετηθεί ένας οικίσκος.

Μία παράμετρος στην εξέλιξη των εργασιών είναι ότι ακόμη βρισκόμαστε ουσιαστικά σε περίοδο βροχοπτώσεων και ο καιρός των τελευταίων ημερών είναι άστατος, όμως σύντομα το πάρκο θα θυμίζει σε κάποιο βαθμό εργοτάξιο, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι αυτή η νέα απόπειρα ανάπλασης του πάρκου είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με την αποτυχημένη προσπάθεια ανάπλασής του, που έλαβε χώρα την περίοδο 2013-2014.

Σε κάθε περίπτωση όπως έχει αναφέρθηκε από το δήμο Αγρινίου κατά τη διάρκεια των εργασιών στα σημεία όπου εκτελούνται έργα θα απαγορεύεται αυστηρά και για λόγους ασφαλείας, η διέλευση των πεζών. Γι’ αυτό και παρακαλούνται οι πολίτες το επόμενο διάστημα να δείξουν κατανόηση και να μην προσεγγίζουν τους εργοταξιακούς χώρους καθόλη την περίοδο που θα διαρκέσουν οι παρεμβάσεις.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 665 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.