Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  12:25 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2015 19:02

ΒΙ: Πώς να προστατευτείτε σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διεθνή ΜΜΕ έχουν αρχίσει ήδη να ασχολούνται με το χειρότερο δυνατό σενάριο, στο οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης: Μια πυρηνική έκρηξη.

Το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο δίνει τη δυνατότητα πλήγματος σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Αν γινόταν πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ, αναφέρει το Business Insider, οι κάτοικοι θα είχαν μόλις 30 λεπτά ή και λιγότερο , να βρουν καταφύγιο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ενημερωθούν άμεσα για την επίθεση.

Αν η Ρωσία έριχνε πυρηνικά από τα διεθνή ύδατα έξω από τη Νέα Υόρκη, πόλεις της; Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστόνη και η Ουάσινγκτον θα είχαν μόλις 10 με 15 λεπτά για να προετοιμαστούν.

«Δεν θα είχατε χρόνο ούτε να πάρετε τα παιδιά σας από το σχολείο», αναφέρει ο Irwin Redlener, ειδικός δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ο οποίος είναι ειδικευμένος για καταστάσεις καταστροφής.

Κρίσιμης σημασίας είναι οι πρώτες ώρες μετά το πυρηνικό χτύπημα. Το ποσοστό έκθεσης σε ραδιενέργεια αυξάνεται κατά 55% μια ώρα μετά την έκρηξη και κατά 80% μετά από 24 ώρες, σύμφωνα με το Johns Hopkins.

Οι άμεσες κινήσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών είναι καθοριστικές, όπως να καλύψουμε τα μάτια μας ή να βρούμε καταφύγιο σε κάποιο υπόγειο, ίσως μειώσει τον κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού.

Ακολουθούν επιγραμματικά οι κινήσεις που μπορούν να μας σώσουν τη ζωή σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης:

Τα πρώτα 30 λεπτά, καλύπτουμε τα μάτια μας και θωρακίζουμε το πρόσωπό μας

Τα πρώτα 45 λεπτά, αναζητούμε καταφύγιο σε εσωτερικό χώρο μακριά από παράθυρα

Το πρώτο 24ωρο: Ξεπλενόμαστε στον ντους και μένουμε μέσα μέχρι να μας ειδοποιήσουν οι αρχές ότι είναι ασφαλές να κυκλοφορήσουμε σε εξωτερικούς χώρους.

pronews.gr

Διαβάστηκε 311 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 19:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.