Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  1:37 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 12:49

Νοσοκομείο Αγρινίου: Μονάδα Εμφραγμάτων και Ψυχιατρική Κλινική – 1,3 εκατ. ευρώ πρόσθετη χρηματοδότηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μονάδα Εμφραγμάτων και Ψυχιατρική Κλινική πρόκειται να λειτουργήσουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου το επόμενο διάστημα όπως έγραψε η  εφημερίδα “Συνείδηση” με αφορμή της επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ στη νοσηλευτική μονάδα. Επιπλέον γίνεται γνωστή σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα:

Σημαντικές και ευχάριστες ειδήσεις προέκυψαν από τη χθεσινή επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ επισκέφθηκε το Αγρίνιο και είχε συνεργασία με το Μιχάλη Σερασκέρη, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα «ηνία» της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι ο κοινός στόχος της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης της νοσηλευτικής μονάδας, όπως επισημάνθηκε κατά την επίσκεψη του Γιάννη Καρβέλη.

Στους στόχους που έχουν τεθεί, όπως έγινε γνωστό από τον κ. Καρβέλη, συγκαταλέγεται και η δημιουργία νέων τμημάτων που είναι αναγκαία. Από την πλευρά του ο κ. Σερασκέρης έκανε λόγο για προσπάθεια “απογείωσης” του Νοσοκομείου, εξέλιξη που όπως σημείωσε αξίζει στην Αιτωλοακαρνανία, μια περιοχή μεγάλη σε έκταση και πολυπληθή.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης εκτός από την κατ΄ ιδίαν επαφή με το διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου συναντήθηκε και με θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου, όπως ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Γιώργος Αλμπάνης καθώς επίσης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως πληροφορείται η «Σ» ο Γιάννης Καρβέλης γνωστοποίησε στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου την πρόσθετη χρηματοδότηση του νοσοκομείου κατά 1,3 εκατομμύρια ευρώ -έτσι συνολικά ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου για το 2022 αυξάνεται στα 12,3 εκατομμύρια ευρώ- ενώ παράλληλα εγκρίθηκε σχετικό αίτημα, που προϋπήρχε για τη λειτουργία ψυχιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο.

Η ψυχιατρική κλινική για την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν οι υποδομές, ήταν αίτημα φορέων της περιοχής, αλλά και των τοπικών Αστυνομικών Αρχών.

Εξίσου αν όχι περισσότερο σημαντικό είναι ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση στο αίτημα που είχε υποβάλλει ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής Γιώργος Αλμπάνης για τη λειτουργία Μονάδας Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Και αυτό το αίτημα θα ικανοποιηθεί, όπως συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε χθες, με τη Μονάδα Εμφραγμάτων να λειτουργεί σε πρώτη φάση με δυναμικότητα τουλάχιστον έξι κλινών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονάδα Εμφραγμάτων δεν υπάρχει στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Αγρινίου. Ωστόσο τα τρία περίπου τελευταία χρόνια ο Διευθυντής της Κλινικής Γ. Αλμπάνης έλαβε την πρωτοβουλία, δεδομένου ότι υπήρξε ήδη σε μεγάλο βαθμό ο εξοπλισμός για μια τέτοια μονάδα, να λειτουργήσει ένας θάλαμος –έστω σε πρωτόλεια μορφή- ένας θάλαμος ως Μονάδα Εμφραγμάτων, δηλαδή ως ένας χώρος αυξημένης παρακολούθησης ασθενών που έχουν υποστεί έμφραγμα έτσι ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα να πάθουν κάποια επιπλοκή ή αρρυθμία και να πεθάνουν. Πλέον αυτή η Μονάδα θα μπορέσει να αναπτυχθεί με έξι κρεβάτια, αριθμός που εκτιμάται ότι καλύπτει σε μεγάλο βαθμό ανάγκες που υπάρχουν, ενώ θα μπορεί το νέο Τμήμα να έχει μια σχετική αυτάρκεια σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Στιγμιότυπο από την πρώτη επιτόπια συνεργασία των κυρίων Καρβέλη και Σερασκέρη στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Δημήτρης Παπαδάκης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 455 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.