Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  3:04 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 09:25

Ικανοποίηση στο Δήμο Αγρινίου για τις προτάσεις του Πανεπιστημίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ικανοποίηση υπάρχει στο Δήμο Αγρινίου για τις προτάσεις του Πανεπιστημίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρεται και στον χώρο των 10 στρ. κοντά στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου η έκταση του παλαιού αεροδρομίου προτείνονται για τις υποδομές του Πανεπιστημίου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας έχε ως εξής:

Μια έκταση 10 στρεμμάτων ευρώ κοντά στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου καθώς επίσης και την εκ νέου παραχώρηση της έκτασης των 178 στρεμμάτων διεκδικούν το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο Δήμος Αγρινίου για την ανάπτυξη των υποδομών του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο.

Αυτό ουσιαστικά είναι το περιεχόμενο της πρόσφατης συζήτησης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρ. Μπούρα με το Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου ενόψει της πρότασης του Πανεπιστημίου να ενταχθούν στην εθνική στρατηγική των ΣΔΙΤ υποδομές για το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο.

Ερωτηθείς σχετικά από την επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ. Σταρακά, ο Γ. Παπαναστασίου προέβη σε αυτή την ενημέρωση λέγοντας ότι το Πανεπιστήμιο στοχεύει στη δημιουργία μιας φοιτητικής εστίας 200 δωματίων καθώς τη δημιουργία φοιτητικής λέσχης, αμφιθέατρου 400 θέσεων και δυο κτιρίων για τα πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου.

Τα σχέδια του Πανεπιστημίου για το Αγρίνιο ο Πρύτανης Χρ. Μπούρας τα είχε αποκαλύψει σε πρόσφατες δηλώσεις του στη «Σ», κάνοντας μάλιστα λόγο για αποκατάσταση των σχέσεων με το Δήμαρχο Αγρινίου και για μια καλή συνεργασία που υπάρχει πλέον μεταξύ των δύο πλευρών.

Ορθά παρατήρησε ο Γ. Παπαναστασίου κάνοντας μάλιστα τη σχετική σύγκριση με το Μεσολόγγι, που λόγω του campus απέκτησε την έδρα της Γεωπονικής Σχολής, πως το ζήτημα των υποδομών αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα για το Αγρίνιο.

Εξάλλου μέχρι σήμερα το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο έχει παρουσία χάρις τα σχολικά κτίρια που παραχωρήθηκαν από το Δήμο Αγρινίου (ή τη νομαρχία παλαιότερα)  και κατά καιρούς την εκμίσθωση ιδιωτικών κτιρίων.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η έκταση των 178 στρεμ. στο παλαιό αεροδρόμιο είχε παραχωρηθεί στα Τμήματα του Αγρινίου, όταν αυτά υπάγονταν ακόμη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφού όμως δεν αξιοποιήθηκε το 2020 αυτοδίκαια ανακλήθηκε η παραχώρηση.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι ο Γ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για ένα καλό διαύλο επικοινωνίας που έχει ανοιχθεί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Ενώ συνολικά μιλώντας έκανε λόγο για μια πολύ θετική εξέλιξη για την παρουσία του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 590 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.