Σάββατο, 4η Μαίου 2024  1:47 πμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 19:00

Σχολείο του Αγρινίου σε συμβολική δράση για το εθνικό θέμα της Κύπρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 11.00 στο μνημείο του Παναγόπουλου (οδός Μακρή) παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου θα αναρτηθεί πανό με τα ονόματα των Αιτωλοακαρνάνων ηρώων.

Εκπαιδευτικοί του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αγρινίου σε συνεργασία με τους μαθητές πραγματοποιούν μια σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με το εθνικό θέμα της Κύπρου, την ανοιχτή αυτήν πληγή της πατρίδας μας, καθώς και τη γνωριμία με τους τοπικούς ήρωες μας οι οποίοι αγωνίστηκαν αλλά και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου.

Αφορμή αποτελεί η συμμετοχή στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», ο οποίος διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ως σχολείο «Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου επιδιώκει να εκφράσει ένα διαχρονικό και ιδιαίτερα επίκαιρο αντιπολεμικό μήνυμα για την επικράτηση της ειρήνης και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 11.00 στο μνημείο του Παναγόπουλου (οδός Μακρή) παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου θα αναρτηθεί πανό με τα ονόματα των Αιτωλοακαρνάνων ηρώων που πολέμησαν (και κάποιοι από αυτούς θυσιάστηκαν) στην επιχείρηση «Νίκη», την «επιχείρηση αυτοκτονίας» που στόχευε στην απόκρουση της τουρκικής εισβολής του 1974.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 408 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.