Τρίτη, 21η Μαίου 2024  10:54 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 17:26

«Υγειονομικοί σε αναστολή» των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου σε συγκέντρωση διαρκειας έξω από το Υπουργείο Υγείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υγειονομικοί των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, που βρίσκονται σε αναστολή, συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Οι Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας συνεχίζουν εδώ και μια εβδομάδα να βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Υγείας σε 24ωρη βάση, απαιτώντας «να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους στα νοσοκομεία για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές».

Επιπλέον ζητούν «να καταργηθεί εδώ και τώρα το παράλογο και επικίνδυνο μέτρο της υποχρεωτικοτητας και των “πράσινων” απαράδεκτων πιστοποιητικών, τα οποία εκτός απ’ τον διαχωρισμό των πολιτών διασπείρουν ανεξέλεγκτα τον κορωνοιο, όπως συνέβη με την πρόσφατη διασπορά του κορωνοιου στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου».

Οι «υγειονομικοί σε αναστολή κατά της υποχρεωτικοτητας» δηλώνουν :«Θα συνεχίσουμε με κάθε κόστος να υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία, την Ελευθερία και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να προσδιορίζει την προσωπικότητα του και την αξία του, ως άτομο.

Δεν δεχόμαστε καμία σύνδεση πιστοποιητικού υγείας με το δικαίωμα στην εργασία, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε σκοτεινές εποχές!
Υπερασπιζόμαστε, ως επαγγελματίες υγείας, την βούληση του ασθενούς ως κυρίαρχης και πρωταρχικής σημασίας σε κάθε ιατρική πράξη. Η βούληση του ασθενούς είναι το θεμελιώδες δικαίωμα, πάνω στο οποίο κανείς δεν δικαιούται να παρεμβαίνει!»

Οι Υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της Υποχρεωτικοτητας” καλούν όλους τους εργαζόμενους να ενωθούν μαζί τους υποστηρίζοντας πως «ο αγώνας δεν είναι υγειονομικός, δεν είναι συντεχνιακός αλλά αφορά τον Άνθρωπο και την αξία του,αφορά την Δημοκρατία».

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 324 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.