Τετάρτη, 22η Μαίου 2024  3:03 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 22:22

Κλειστό το Υποθηκοφυλακείο Β’ του Αγρινίου, ταλαιπωρία πολιτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το τελευταίο διάστημα το Υποθηκοφυλακείο Β’ του Αγρινίου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εξυπηρέτηση πολιτών που αντιμετωπίζουν εμπλοκές και δυσχέρειες σε κρίσιμες υποθέσεις τους.

Πολλά παράπονα εκφράζουν συμπολίτες που επικοινωνούν με το agrinionews.gr για ένα ζήτημα που είναι σύνθετο και απαιτεί άμεσα κινητοποίηση των αρμοδίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα κάπως με τη σειρά: Πρόσφατα, με το νέο έτος, η Υποθηκοφύλακας συνταξιοδοτήθηκε και η θέση πρέπει να μπει σε καθεστώς αναπλήρωσης. Να την αναλάβει δηλαδή ως αναπληρωτής ένας ή περισσότεροι εκ περιτροπής συμβολαιογράφοι του Αγρινίου. Κάτι μάλιστα που συμβαίνει στο Α’ Υποθηκοφυλακείο της πόλης.

Στο Β΄ όμως που παραμένει κλειστό εκτός από Υποθηκοφύλακας δεν υπάρχει ούτε υπάλληλος και δεν προβλέπεται στον ορίζοντας να προσληφθεί. Κατά συνέπεια ο φόρτος εργασίας θα είναι μεγάλος για τον συμβολαιογράφο που θα αναλάβει και δύσκολο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Ένα ενδεχόμενο είναι η συγχώνευση των δύο Υποθηκοφυλακείων του Αγρινίου σε ένα , όπως στο παρελθόν, ώστε να κατορθώσουν και οι συμβολαιογράφοι να ανταποκριθούν στην αναπλήρωση των Υποθηκοφυλάκων καθώς νέοι δεν διορίζονται προς το παρόν.

Σημειωτέον εξάλλου πως με τον Ν4512/18 προβλέπεται στο μέλλον τα Υποθηκοφυλακεία να καταργηθούν και να ενταχθούν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Για να ενσωματωθούν όμως πρέπει να διαθέτουν προϊστάμενο.

Όπως και να έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης καλείται να βρει λύση και να δώσει τέλος στην κωλυσιεργία που φέρεται να επιδεικνύει. Και ο πολιτικός κόσμος της περιοχής να ενσκήψει στο πρόβλημα, άλλωστε ένας εκ των βουλευτών θήτευσε ως Υφυπουργός στο Δικαιοσύνης και όσο να ναι μια σφαιρική γνώση του ζητήματος την έχει…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 443 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.