Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  11:29 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 19:31

Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο λιμάνι Αστακού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου συνδιοργάνωσε με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου την τακτική διετή άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης, σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στον λιμένα Αστακού, η οποία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία.

Η άσκηση είναι στο πλαίσιο εφαρμογής του π.δ.11/02 «Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες».

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Πολύζος , η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αστακού κ. Αρετή Γριτσίπη, ο Πρόεδρος Δ.Λ.Τ. Ξηρομέρου κ. Απόστολος Ντίνος, η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΕ Αιτ/νίας κ. Βασιλική Γαλούνη και από την εταιρεία Avramar οι κ.κ. Τζαμαλής και Γρίβας. Στην άσκηση συμμετείχαν εργαζόμενοι του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς και οι εθελοντές αλιείς Κουνάδης-Παρέντης Κωνσταντίνος και Χαράλαμπος, με το επαγγελματικό αλιευτικό τους σκάφος «Τα δύο αδέλφια» Ν.Μ. 43.

Την άσκηση συντόνιζε δια θαλάσσης το Π.Λ.Σ.-1011 του Λ/Χ Μεσολογγίου και από ξηράς προσωπικό του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και του Β’ Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου με επικεφαλής την Λιμενάρχη Μεσολογγίου Υποπλοίαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κυριακή Σκανδάλου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 368 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.