Τρίτη, 21η Μαίου 2024  4:16 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 23:18

«Μέτωπο» πολιτών για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο Καινούργιο – «Δεν έχει γίνει τίποτα, έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε το 2017» (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Μέτωπο» πολιτών για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο Καινούργιο
  • «Δεν έχει γίνει τίποτα, έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε το 2017»
  • Με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Καινούργιου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – συζήτηση για τους πλημμυροπαθείς και τον τρόπο που θα οργανωθούν οι κάτοικοι της περιοχής, ώστε να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για να γίνουν γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα

Μετά από πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Καινούργιου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία του χωριού συγκέντρωση – συζήτηση για τις επιπτώσεις των πλημμυρών. Μέσα από την διαδικασία αυτή σκοπός ήταν να δημιουργηθεί μια επιτροπή αγώνα πληγέντων  – πλημμυροπαθών!

Ο σκοπός της συγκέντρωσης – συζήτησης ήταν οι κάτοικοι της περιοχής να δείξουν προς πάσα κατεύθυνση ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, ώστε να πάψει πλέον ο τόπος κάθε λίγο και λιγάκι να παθαίνει ζημιές από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καινούργιου Νίκο Νικολόπουλο:«υπάρχουν προβλήματα και συνέχεια μας λένε ψεύτικα λόγια. Κάθε 4 χρόνια η περιοχή μας πνίγεται και η κυβέρνηση και η περιφέρεια μας υπόσχονται έργα αντιπλημμυρικά. Αν τα εννοούσαν όσα έλεγαν μέσα σε 4 χρόνια θα μπορούσαν να έχουν κάνει έστω και ένα έργο, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα.

Δεν τους έχουμε πλέον εμπιστοσύνη και μέσα από την πρόσκληση και την συγκέντρωση προσπαθούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας τα προβλήματα, να τα διαχειριστούμε εμείς που τα ζήσαμε και τα ξαναζήσαμε και ξέρουμε ποια είναι τα αποτελέσματα των ζημιών και τι σημαίνει να έχει υποστεί μια οικογένεια ζημιά.

Η φορολογία είναι βαριά, είναι δεκάδες ευρώ και αυτοί δεν μας την ανταποδίδουν εκεί που υπάρχει ανάγκη, σε έργα και παρεμβάσεις που υπάρχει ανάγκη να γίνουν για το καλό του τόπου. Κοστίζει ακριβά και αύριο θα κοστίζει ακριβότερα η συντήρηση σε σχέση με την κατασκευή των έργων που θα δώσουν λύση.

Στις περιοχές που επλήγησαν, είτε από τις φωτιές, είτε από τις πλημμύρες πρέπει ο κόσμος να συζητήσει και να οργανωθεί για να απαντήσει στο ερώτημα για την προστασία της ζωή και της περιουσίας του. Πρέπει να σταματήσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Οι κυβερνήσεις φαίνεται πλέον πως δεν έχουν τον σχεδιασμό και τα αντανακλαστικά που πρέπει και αυτό έχει φανεί παντού και σε τοπικό επίπεδο, στο χωριό μας. Έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε το 2017».

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή του τοπικού αγροτικού συλλόγου, διότι, πέραν του ότι αφορά συνανθρώπους μας που επλήγησαν για δεύτερη φορά λόγω των ίδιων προβλημάτων, ο τοπικός σύλλογος ανήκει στην Ομοσπονδία.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σπύρος Κοτοπούλης μιλώντας με την σειρά του για την συγκέντρωση – συζήτηση ανέφερε: «ο αγροτικός σύλλογος Καινούργιου πήρε την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης – συζήτησης στην οποία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ο σύλλογος του Καινούργιου είναι μέλος της. Αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται συχνά λόγω της ανυπαρξίας των αντιπλημμυρικών έργων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το χωριό πνίγεται.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι για όλους τους πληγέντες και για όλους τους κατοίκους της περιοχής, δεν είναι δηλαδή συγκέντρωση για αγροτικά ζητήματα του συλλόγου. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για να πιεστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, για να κάνουν πράξη ότι δεν έκαναν σε διάστημα τεσσάρων ετών και γι’ αυτό το λόγο βρεθήκαμε θεατές στο ίδιο έργο και τώρα οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα.

Στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν έγινε τίποτε. Στο Καινούργιο και σε πολλές άλλες περιοχές του νομού δεν έγινε κανένα αντιπλημμυρικό έργο. Ό,τι έγινε, έγινε στο πλαίσιο της αποκατάστασης και σταμάτησε εκεί. Ζητάμε να γίνει καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση και τα αντιπλημμυρικά έργα να γίνουν άμεσα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κοτοπούλη, για αντίστοιχα ζητήματα υπάρχει πανελλαδική κινητοποίηση η οποία θα εκφραστεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 6/11 στην οποία θα συμμετάσχουν άτομα από περιοχές που επλήγησαν είτε από πλημμύρες, είτε από φωτιές, είτε από σεισμό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοτοπούλης αναφέρει για την πανελλαδική κινητοποίηση: «σκοπός είναι να υπάρξει ένας πανελλαδικός συντονισμός κατοίκων λ.χ. από την Εύβοια, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και όχι μόνο, περιοχών δηλαδή που επλήγησαν από φωτιές ή πλημμύρες ή ακόμη και σεισμούς. Για να γίνει όμως αντιληπτό αυτό από τους κυβερνώντες, το Σάββατο 6/11 θα συγκεντρωθούν άτομα από όλες τις περιοχές που επλήγησαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν.

Από την Αιτωλοακαρνανία θα ξεκινήσουν λεωφορεία από πολλές και διάφορες περιοχές για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική αυτή κινητοποίηση. Από κάθε δήμο θα ξεκινήσουν λεωφορεία, αλλά η ώρα της αναχώρησης και το σημείο επιβίβασης θα γίνει γνωστό για κάθε περιοχή τις επόμενες ημέρες».


sinidisi.gr

Διαβάστηκε 775 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.