Τρίτη, 7η Μαίου 2024  12:07 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 18:19

Η κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί για το πόρισμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η υπόθεση της θνητότητας στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Αγρινίου συνεχίζει να απασχολεί και να προβληματίζει την τοπική κοινωνία. Το θέμα εξάλλου μέρα παρά μέρα  επανέρχεται στις σκαλέτα των ενημερωτικών εκπομπών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι υποχρέωση των αρμοδίων, όταν οι εμπειρογνώμονες του Υπουργείο Υγείας καταλήξουν σε ένα πόρισμα για το τι έφταιξε ή το τι πρέπει να αλλάξει στο Νοσοκομείο Αγρινίου, θα πρέπει η τοπική κοινωνία να μάθει.

Τώρα, πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «δεν ξέραμε», «δεν μας ενημέρωσε ο τάδε ή ο δείνα αρμόδιος»… Ο αναπλ. Υπουργός Υγείας Β. Κοντζομάνης όταν έδινε τελεσίγραφο παραίτησης στο διοικητή του Νοσοκομείου έλεγε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός στους πολίτες. Έχει απόλυτο δίκιο! Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται εμπιστοσύνη. Και η εμπιστοσύνη «χτίζεται» με την ενημέρωση. Σε λίγες ημέρες λοιπόν το πόρισμα που θα έχει το Υπουργείο στα χέρια του θα πρέπει να το αξιοποιήσει βάσει των συστάσεων των ειδικών. Και η αρχή για αυτή την αξιοποίησης είναι η υπεύθυνη ενημέρωση της κοινωνίας επί του πορίσματος αυτού. Αυτό πρέπει να κάνει το Υπουργείο.  Και αν, επειδή ταυτόχρονα υπάρχει και μια δικαστική διερεύνηση του θέματος, δεν πρέπει να μάθει η κοινωνία το τι έφταιξε, πρέπει σίγουρα να μάθει αν προκύπτουν κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου και ποιες θα είναι αυτές.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 238 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.