Κυριακή, 26η Μαίου 2024  9:57 μμ
 
wm small
Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 12:16

Άδειες οδήγησης με υπηρεσίες μέσω του gov.gr και στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από την Πέμπτη οι υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης μέσω του gov.gr είναι διαθέσιμες σε όλη την Ελλάδα, όπως και στην Αιτωλοακαρνανία. Ποιες είναι οι ενστάσεις που έχει ο κλάδος των εκπαιδευτών οδηγών οδήγησης στο νέο νομοσχέδιο. Τι λέει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών οδηγών Οδήγησης Αγρινίου Γιώργος Παλιούρας

Συγκεκριμένα, βάσει διαπιστωτικής πράξης του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, οι πολίτες στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης, αλλά και για έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής μέσω μιας απλής διαδικασίας.

Στην παρούσα φάση γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να μην υπάρχουν κενά και είναι θέμα χρόνου και οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας να έχουν τις υπηρεσίες των αδειών οδήγησης μέσω του gov.gr! Η πιλοτική εφαρμογή είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2020 στις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Κρήτης, ενώ τον Μάρτιο επεκτάθηκε στην Αττική, τον Απρίλιο σε Μακεδονία, Πελοπόννησο και Βόρειο Αιγαίο και πλέον οι πολίτες όλης της Ελλάδας έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά για τις συγκεκριμένες διαδικασίες!

Οι πολίτες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών https://drivers-vehicles.services.gov.gr και με τους κωδικούς taxisnet μπορούν να καταχωρούν ψηφιακά την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας, όπως επίσης της υπογραφής τους και του αντίστοιχου παράβολου και στη συνέχεια, το αίτημα  του εκάστοτε πολίτη θα ικανοποιείται κα θα αποστέλλεται ψηφιακά, τόσο στον ίδιο, όσο και στην αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας!

Με την πανελλήνια ενεργοποίηση της πλατφόρμας αυτής, βελτιώνεται πλήρως η καθημερινότητα των πολιτών ως προς τις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ οι ουρές στις αντίστοιχες υπηρεσίες θα αποτελέσουν σιγά – σιγά παρελθόν!

Οι απαραίτητες διασυνδέσεις μεταξύ μητρώων του δημοσίου για την αυθεντικοποίηση των χρηστών και την άντληση στοιχείων υλοποιήθηκαν μέσα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, οι πολίτες μπορούν να παραλάβουν το νέο έντυπο αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου ή ζητώντας να τους αποσταλεί με courier για τις Περιφέρειες, όπου η συγκεκριμένη υπηρεσία υποστηρίζεται.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών οδηγών Οδήγησης Αγρινίου Γιώργος Παλιούρας μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «εκσυγχρονίζεται το σύστημα, είναι προς όφελος του κάθε πολίτη, δεν θα χρειάζεται να αναμένει ο καθείς στην ουρά της αρμόδιας υπηρεσίας, αλλά από το σπίτι του ή την δουλειά του θα μπορεί να εξυπηρετηθεί με την ίδια αξιοπιστία και εγγύηση».

Επιπλέον, ο κ. Παλιούρας αναφέρθηκε και στις δύο διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στην παρούσα φάση, που γίνεται η διαβούλευση για το νέο νομοσχέδιο και σχετίζεται με την πρόσφατη κινητοποίηση που έγινε στην Αθήνα από τους ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Παλιούρα: «η μόνη ένσταση που έχουμε όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο είναι ότι θέλουμε να υπάρχουν κάμερες και στις αίθουσες των θεωρητικών μαθημάτων, ενώ η διαφοροποίηση των συναδέλφων της Αθήνας είναι ότι δεν επιθυμούν ο εκπαιδευτής να μπαίνει στο πίσω κάθισμα, για κάτι που εμείς στην περιοχή δεν έχουμε καμία ένσταση. Αυτές είναι οι δύο διαφοροποιήσεις, τα δύο αιτήματα, οι δύο ενστάσεις που υπάρχουν στον κλάδο μας για το νέο νομοσχέδιο».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 372 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.