Τρίτη, 21η Μαίου 2024  12:21 μμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 18:41

Δρόμος Θέρμο – Ναύπακτος: Αρωγός η Περιφέρεια για την ένταξη στο ΣΠΕΜ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι αρωγός για την ένταξη του έρχου στο ΣΠΕΜ όπως ανέφερε σε έγγραφό του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης που αφορά το δρόμο Θέρμο – Ναύπακτος.

Τέσσερις νέες παρεμβάσεις 9,5 εκατ. ευρώ προτείνει η Περιφέρεια για τη σύνδεση των Κοινοτήτων με το Θέρμο

Την υποβληθείσα από το 2017 πρόταση για ένταξη στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (Σ.Π.Ε.Μ.) της κατασκευής του οδικού άξονα Αντίρριο – Καρπενήσι μέσω Ναυπάκτου – Θέρμου ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου με πρόσφατο ψήφισμά του καθώς επίσης να εξεταστεί από το Υπουργείο Υποδομών η δυνατότητα για απευθείας ανάθεση εξειδικευμένων υπηρεσιών, βάσει του άρθρου 128 του Ν. 4412/2016, για την υλοποίηση – μελέτη – εκτέλεση του έργου.

Στο αίτημα αυτό ο Δήμο Θέρμου έχει τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Η ουσιαστική τροποποίηση της χάραξης του δρόμου Ναυπάκτου – Θέρμου εντάσσεται στον προγραμματισμό και υλοποίηση του ευρύτερου έργου «Οδικός άξονας Αντίρριο – Καρπενήσι», το οποίο είναι  έργο εθνικής εμβέλειας με τη σύνταξη νέων μελετών. Πρόκειται για έργο μεγάλου προϋπολογισμού το οποίο έχει προταθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ στο Σ.Π.Ε.Μ και είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου» αυτό επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Νεκτ. Φαρμάκης σε πρόσφατο έγγραφό του υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια αναγνωρίζοντας την βασιμότητα του αιτήματος θα είναι αρωγός στην προσπάθεια ένταξης του έργου στο Σ.Π.Ε.Μ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΠΕΜ αναθεωρήθηκε το 2019 χωρίς όμως να συμπεριλάβει τη νέα χάραξη του δρόμου Θέρμο – Ναύπακτος. Τότε όμως εντάχθηκε στο ΣΠΕΜ ο διαγώνιος άξονας Ιόνια Οδός – Ναύπακτος – Λαμία, «απόληξη» είναι και ο άξονας Θέρμο – Ναύπακτος.

Όσον αφορά το δίκτυο σύνδεσης των κοινοτήτων τηςπεριοχής του Δήμου Θέρμου με το κέντρο του Δήμου στα πλαίσια της δυνατότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήδη στην περιοχή εκτελούνται τα έργα οδοποιίας :

1.« Συντήρηση επ. δρόμων ορεινής Τριχωνίδας Δήμου Θέρμου» προϋπολογισμού 3.000.000€,

2. «Βελτίωση δρόμου Δρυμώνας-Νεροσύρτης» προϋπολογισμού. 1.2000.000€

3. «Βελτίωση δρόμου Μελίγκοβα- Αμβρακιά» προϋπολογισμού 800.000€

4. «Βελτίωση δρόμου Τριανταφυλλέικα – Αμπέλια» προϋπολογισμού 800.000€

και επιπλέον έχουν προταθεί στην ΣΑΕΠ 501 για το 2021 για ένταξη τέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκατ. ευρώ:

1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΛΙΓΚΟΒΑ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ (β’ΦΑΣΗ). Προϋπολογισμός: 1.400.000,00 €

2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑΣΣΑΤΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΙΑ-ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ Προϋπολογισμός: 1.500.000,00 €

3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑΙΙΚΑ-ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗ (ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑΙΙΚΑ-ΔΙΠΟΤΑΜΙΑ) Προϋπολογισμός: 3.800.000,00

4. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ Κ. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ ΠΛΑΤΑΝΟ, Προϋπολογισμός: 2.750.000,00 €.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 216 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.