Δευτέρα, 27η Μαίου 2024  6:40 πμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 22:42

Αγρίνιο: «Πισωγύρισμα» για την εστίαση – Δεν κράτησε πολύ η χαρά της επανεκκίνησης λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού επηρέασε κατά πολύ και την εστίαση στο Αγρίνιο, η οποία ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς πλέον «καταγράφει» απώλειες και μείωση της δουλειάς ακόμη και 60%

Για τους επαγγελματίες της εστίασης στο Αγρίνιο η χαρά της επανεκκίνησης δεν κράτησε πολύ, γιατί αμέσως ακολούθησε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη πόλη, με αποτέλεσμα να καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες μεγάλες απώλειες.

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επηρεάσει τη συμπεριφορά του κόσμος και κατ’ επέκταση έχει επηρεαστεί και η εστίαση και κυρίως τα καφέ. Μέρα με τη μέρα οι επαγγελματίες του κλάδου διαπιστώνουν διαφορές, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη μείωση των πελατών τους, ενώ από την πρώτη εβδομάδα που είχαν στήριξη από τον κόσμο, έφτασαν τώρα να μιλάνε για μείωση της δουλειάς τους μεταξύ 30% με 60%!

Ταυτόχρονα το ενδεχόμενο ενός «λουκέτου» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων πολλούς επαγγελματίες του φοβίζει και άλλοι το βλέπουν ως λύση, δεδομένου πως η δουλειά είναι κατακόρυφα πεσμένη, τα έξοδα «τρέχουν» και ο κορονοϊός στην περιοχή καλά κρατεί…

Ο Χρήστος Σαπλαούρας τόνισε: «Την πρώτη εβδομάδα που ανοίξαμε ο κόσμος άρχισε να βγαίνει, το ήθελε και το ανέμενε πολύ, ήθελε να κοινωνικοποιηθεί. Το Σαββατοκύριακο μετά την επανεκκίνηση ξαφνικά η πόλη άδειασε, προφανώς όλοι πήγαν στα χωριά τους, στη λίμνη και παραθαλάσσια. Την επόμενη εβδομάδα που ξεκίνησε η αύξηση των κρουσμάτων, εδώ και δύο εβδομάδες περίπου υπάρχει χαλαρότητα καθημερινά. Ο κόσμος στις 11 το βράδυ ήδη έχει φτάσει στο σπίτι, αλλά και το πρωί η κατάσταση είναι χαλαρή, υπάρχει προβληματισμός και φόβος λόγω αυτής της αύξησης των κρουσμάτων. Η πτώση όλες αυτές τις μέρες σίγουρα προσδιορίζεται στο 40%».

Ο Βασίλης Βλάχος επεσήμανε: «Το άνοιγμα που όλοι περιμέναμε ήρθε. Στην αρχή η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, αλλά δυστυχώς όλο αυτό που επικράτησε στην πόλη, δηλαδή ο συνωστισμός σε στενά, πλατείες, πάρκα, εκκλησίες και όχι μόνο έφεραν μια υγειονομική βόμβα που έχει «σκάσει» τώρα στην πόλη και πλέον η κίνηση είναι πάρα πολύ μειωμένη και αγγίζει ακόμη και το 60%. Ο κόσμος είναι προβληματισμένος και φοβισμένος, δεν είναι μόνο θέμα Αρχών η αντιμετώπιση του κινδύνου με υπευθυνότητα, αλλά είναι και η προσωπική ευθύνη όλων μας. Περάσαμε δύσκολη περίοδο και περνάμε στην εστίαση δύσκολη περίοδο, γιατί τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, «τρέχουν» τα πάγια έξοδα και όλες οι υποχρεώσεις και επιπλέον δεν υπάρχει δουλειά, θέλω να πιστεύω πως θα ξεπεραστούν όλα γρήγορα και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Υπάρχει το ενδεχόμενο κλεισίματος στην περιοχή λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, φυσικά το φοβόμαστε, αλλά βάσει της κίνησης που έχει αυτή την στιγμή η εστίαση ίσως ένα κλείσιμο να ήταν και λύση, διότι πολλά μαγαζιά κλείνουν λόγω κρουσμάτων. Πρέπει να διευκρινιστεί πως βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ μια επιχείρηση, όταν έχει κρούσμα δεν επιβάλλεται να κλείσει, αλλά η βάρδια που ήρθε σε επαφή με το κρούσμα μπαίνει σε καραντίνα, κλείνει μια μέρα για απολύμανση το μαγαζί και έπειτα όλες οι βάρδιες και το μαγαζί δουλεύουν κανονικά. Ο κόσμος αυτός δεν το γνωρίζει και άθελά του ίσως να στοχοποιεί τον οποιοδήποτε επαγγελματία».

Ο Δημήτρης Μπαλωμένος ανέφερε: «η εστίαση μετά από επτά μήνες ξεκίνησε πολύ καλά, τις πρώτες ημέρες δημιουργήθηκε μάλιστα κλίμα πως η κατάσταση μπορεί να εξομαλυνθεί πολύ γρήγορα, αλλά όταν ξεκίνησε η αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη ο κόσμος φοβήθηκε και η πτώση της δουλειάς στην εστίαση είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι βιώσιμη όλη αυτή η κατάσταση, γιατί καραδοκεί και το κλείσιμο. Θέλουμε να βγει όλος ο κόσμος αλώβητος από την κατάσταση αυτή, πρέπει να περιμένουμε και να προσέχουμε για να μειωθούν τα κρούσματα, για να υπάρχει μια ροή που τα μαγαζιά να είναι και πάλι βιώσιμα».

Ο Σπύρος Καφετζής δήλωσε: «το ξεκίνημά μας ήταν καλό και εκ των πραγμάτων θα ήταν καλό, γιατί ο κόσμος ανέμενε να βγει μετά από όσους μήνες. Μέρα με την μέρα όμως αυτή την εβδομάδα που στο Αγρίνιο υπάρχουν πολλά κρούσματα η δουλεία μειώθηκε…. Φοβόμαστε όλοι πάρα πολύ, όλη την ημέρα χρησιμοποιούμε αντισηπτικά και αναγκάζομαι να κάνω συχνά απολύμανση στο μαγαζί και γι’ αυτό συχνά κρατάω μια μέρα κλειστό το μαγαζί λόγω της απολύμανσης. Ο κόσμος επηρεάστηκε πάρα πολύ, η πτώση στις κίνηση αγγίζει ακόμη και το 30%, μέχρι και την Τετάρτη αυτό ήταν το ποσοστό της πτώσης στον κλάδο μας».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 868 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.