Τρίτη, 14η Μαίου 2024  9:45 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 18:18

Άρση της αναστολής αδειών στο ΕΣΥ – «Όνειρο θερινής νυκτός» στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρά την εξαγγελία του Yπουργού Υγείας η πίεση στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ακόμη σκέψεις για άδειες στο ομολογουμένως κουρασμένο προσωπικό

Την άρση της αναστολής κανονικών αδειών για το προσωπικό του ΕΣΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε: «μετά από 6 μήνες συγκλονιστικής προσπάθειας, προχωράμε από την Πέμπτη 13 Μαΐου στην άρση της αναστολής κανονικών αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία), του ΕΚΕΑ, ΤΟΥ ΙΦΕΤ, της ΕΚΑΠΥ, των Κεντρικών Υπηρεσιών των ΥΠΕ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας. Με ευθύνη των Μονάδων Υγείας, θα οργανωθεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία της κάθε υγειονομικής μονάδας, ώστε να δοθούν άδειες».

Στην Αιτωλοακαρνανία όμως που βρίσκεται σε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση με το δήμο Μεσολογγίου να είναι ενταγμένος στο «βαθύ κόκκινο» και την περιοχή του Αγρινίου να «ακροβατεί» σε επίσης υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων , η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει, εντείνεται μάλιστα και δεν επιτρέπει σε όσους παραμένουν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού να πάρουν την άδεια που πρέπει.

Συγκεκριμένα, οι γνώστες του ζητήματος στην περιοχή του Αγρινίου τοποθετούνται επί του θέματος και κάνουν λόγο ότι θα αρχίσουν να σκέπτονται την άδεια από τον επόμενο μήνα και έπειτα!

Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Κωνσταντίνος Μπακόπουλος τόνισε: «στα νοσοκομεία τα δικά μας δεν τίθεται θέμα για άδειες ούτε στο μακρινό μας όνειρο, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό. Η Αιτωλοακαρνανία και ειδικά το νοσοκομείο του Αγρινίου είναι σε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση. Άλλα νοσοκομεία της χώρας είναι σε μια διαφορετική κατάσταση, μπαίνουν σιγά – σιγά σε μια «κανονικότητα», αλλά εκτιμώ πως θα περάσουν κάποιες μέρες για να δοθούν άδειες. Θεωρώ όμως ότι ήταν βιαστικό να εξαγγελθεί κάτι τέτοιο όταν ακόμη μετράμε μερικές χιλιάδες κρούσματα. Για το νοσοκομείο του Αγρινίου θα αρχίσουμε να σκεπτόμαστε για άδειες, να σκεπτόμαστε επαναλαμβάνω, από τον Ιούνιο και μετά. Είμαστε μέσα Μαΐου και εμείς παλεύουμε ακόμη με τον κορονοϊό».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Βασίλης Καραγιώργος ανέφερε: «οι άδειες είχαν σταματήσει από το Νοέμβριο που μας πέρασε. Σίγουρα δεν θα δοθούν όλες μαζί και σίγουρα δεν θα δοθούν πάνω σε όλο αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σα νομός, αλλά σταδιακά. Όπως είναι τα πράγματα στην περιοχή μας εκτιμώ πως για τρεις ακόμη εβδομάδες δεν θα δοθεί και δεν θα ζητηθεί και καμία άδεια. Θα εξετάσουμε την κατάσταση από το τέλος του μήνα και μετά και αναφέρω πως θα εξετάσουμε την κατάσταση από τότε και έπειτα».

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Παύλος Τσιτσάνης δήλωσε: «μετά από ένα καλό προγραμματισμό και από τον επόμενο μήνα, τον Ιούνιο, μπορούν να δοθούν άδειες. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν να πάρουν άδεια σχεδόν δύο χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε η πανδημία και αυτό έχει φέρει στο προσωπικό κούραση και εξάντληση, τώρα με αυτό θα πάρουμε ανάσα, γιατί είχαμε φτάσει και ξεπεράσει τα όριά μας. Θα ξεκουραστούμε και θα μπούμε θέλω να πιστεύω πως θα μπούμε σε ένα κανονικό ρυθμό. Ο προγραμματισμός για τον Μάιο έχει γίνει και το πρόγραμμα για τα πότε δουλεύει ο καθένας το ξέρουμε. Από τον Ιούνιο και μετά, όταν θα συντάξουμε το νέο πρόγραμμα θα μπορούμε να εντάξουμε και άδειες».

Kων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 235 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.