Τρίτη, 14η Μαίου 2024  9:23 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 18:06

Οι λόγοι του ανοίγματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρώτον, πέρυσι δεν είχαμε εμβόλια ενώ φέτος έχουμε. Δεύτερον, με το ζόρι πέρυσι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας ενώ φέτος υπερβαίνουμε τα 80.000 και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια selftests σε εβδομαδιαία βάση. Τρίτον, πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά. Τέταρτον, πέρυσι το εθνικό σύστημα υγείας ήταν πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί 100άδες κλίνες απλές και ΜΕΘ. «Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες λοιπόν, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown», συμπέρανε ο Άκης Σκέρτσος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ανοίγουν οι κοινωνικές δραστηριότητες τη στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ακόμη υψηλός.

Μολονότι βαδίζουμε σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η Πολιτεία θα συνεχίσει με αυστηρότητα την επιδημιολογική επαγρύπνηση και παρακολούθηση κρίσιμων δεικτών, που μας δίνουν την εικόνα του επιδημιολογικού προφίλ κάθε περιοχής, διεμήνυσε όμως ο Α. Σκέρτσος.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 618 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.