Δευτέρα, 13η Μαίου 2024  9:05 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 18:05

Τέλος το ΔΕΑΠΤ στο Αγρίνιο και το “Επιστήμης Βιοσυστημάτων & Γεωργικής Μηχανικής” στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια μεσοβέζικη φαινομενικά λύση επέλεξε τελικά το Υπουργείο Παιδείας για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγκεκριμένα με την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων ανά Τμήμα ανακοινώθηκε πως τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων στο Αγρίνιο, Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι, καθώς δύο ακόμη Τμήματα στην Ηλεία δεν θα έχουν εισακτέους. Πράγμα που σημαίνει ότι για τα Τμήματα αυτά θα προχωρήσει το σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών που προβλέπει τη συγχώνευση του ΔΕΑΠΤ στο Αγρίνιο με το Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και τη συγχώνευση του Τμήματος Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι με το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.

Έτσι επί του παρόντος τουλάχιστον φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει η προτεινόμενη μεταφορά του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα και η de facto κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος που προβλέπονταν να συγχωνευθεί με Τμήμα που θααα.. ιδρυθεί το 2023. Στη σημερινή απόφαση του Υπουργείο Παιδείας τα συγκεκριμένα Τμήματα εκτός από εισακτέους φέρονται ακόμη με έδρα το Αγρίνιο. Ωστόσο δεν αποκλείεται σύντομα να τεθεί θέμα μεταφορά τους, βάσει των αποφάσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών. Εξάλλου, η σημερινή υπουργική απόφαση ελήφθη έχοντας στα υπ’ όψιν της απόφαση της Συγκλήτου «επί του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών», αλλά και την προχθεσινή προφανώς θετική εισήγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης επί του συγκεκριμένου σχεδίου. Πράγμα που σημαίνει ότι το… θέμα υφίσταται ακόμη…

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι επιλέχθηκε το Τμήμα ΔΕΑΠΤ στο Αγρίνιο να μην έχει εισακτέους είναι προβληματικό και αυτό γιατί το Τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι είχε σχεδόν μηδενική βάση (κάτω από 1.000 μόρια) και μέχρι πρόσφατα κανένα μέλος ΔΕΠ. Το ΔΕΑΠΤ όμως έχει πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών, μεταπτυχιακό και 11 μέλη ΔΕΠ… Και παρόλο που δεν είναι το Τμήμα του Αγρινίου με τη χαμηλότερη βάση καταργείται δια της συγχωνεύσεως.

Οι αριθμοί των εισακτέων
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) –
ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 200
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 174
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 280
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) –
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 250
ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 190
ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΥΡΓΟΣ) –
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΑΜΑΛΙΑΔΑ) –

Η βάση εισαγωγής των Τμημάτων
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 0,82
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 0,80
ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 0,80
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ 1284 ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 0,80
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ 1287 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 0,82

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 305 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.