Τρίτη, 14η Μαίου 2024  8:45 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 17:28

Διαρροές που προκαλούν από το Υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση τμημάτων μόνο σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το νέο τοπίο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Αιτωλοακαρνανίας επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν άπαντες μετά τις χθεσινές εξελίξεις με βασική συνισταμένη των εκτιμήσεων πως το Αγρίνιο είναι ξανά ο μεγάλος αδικημένος.

Το πρωί έγινε γνωστό πως η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε τον Πρύτανη πως εγκρίνει το μεγαλύτερο τμήμα του Στρατηγικού Σχεδιασμού και τον κάλεσε να ζητήσει μηδέν εισακτέους για τη νέα ακαδημαϊκή σεζόν για τα τμήματα που οδεύουν προς κατάργηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr το βράδυ της Τετάρτης η Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε για τις προθέσεις της κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου αντέδρασε έντονα με δήλωση και τηλεφωνικές επικοινωνίες ενώ τη σκυτάλη των ανακοινώσεων έλαβαν φορείς της πόλης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ και οι δημοτικές παρατάξεις.

Το απόγευμα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καθώς και τους συντελεστές βάσει των οπoίων καθορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε κάθε Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα, εν όψει των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Το Υπουργείο στην ανακοίνωση του αναφέρει πως έλαβε υπόψιν του «την πρόταση αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών και τη σχετική εισήγηση της ΕΘΑΑΕ, οι οποίες υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας που είναι εν εξελίξει – και των ίδιων των Ιδρυμάτων, όπως η προκείμενη – για εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη».

Ανακοίνωσε μηδενικό αριθμό εισακτέων σε τέσσερα τμήματα σε όλη τη χώρα, που ανήκουν αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, συγκεκριμένα το Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Αγρινίου, το Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής του Μεσολογγίου, το Moυσειολογίας του Πύργου και το Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Η απόφαση αυτή επιβεβαίωσε πως δρομολογείται η κατάργηση τους. Το Τμήμα Μηχανικών -Περιβάλλοντος δεν καταργείται (ήταν ένα ενδεχόμενο) και θα έχει εισακτέους όπως και το Ιστορίας-Αρχαιολογίας ωστόσο αναμένεται σε βάθος χρόνου να μεταφερθούν στην Πάτρα όπως επιθυμεί η Πρυτανία. Το Αγρίνιο θα μείνει δηλαδή σίγουρα με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής και την… υπόσχεση και για Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας , τμήματα της Γεωπονικής Σχολής αποκλειστικά δηλαδή όπως και το Μεσολόγγι.

Τις ανακοινώσεις ακολούθησε μπαράζ διαρροών της Κυβέρνησης που ρίχνουν την ευθύνη στον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου υποστηρίζοντας πως καταργούνται τμήματα «ασήμαντα» και «ρουσφετολογικά». Οι ευθύνες Γαβρόγλου για τις δυσμενείς εξελίξεις του 2019 είναι δεδομένες βέβαια (κατάργηση τμήματος ΔΠΠΝΤ, ίδρυση τμημάτων χωρίς να έχει διαφαλιστεί η βιωσιμότητα τους κλπ) ωστόσο οι διαρροές της Νίκης Κεραμέως είναι έωλες.

Τμήματα καταργήθηκαν μόνο σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία και πουθενά αλλού ενώ δεν γίνεται λόγος για το ΔΕΑΠΤ, ένα τμήμα με σημαντική 23χρονη παρουσία ανελλιπούς προσφοράς στο Αγρίνιο, που έτυχε εξωτερικής αξιολόγησης, πιστοποίησης, έχει 11 μέλη ΔΕΠ και προσφέρει 15 χρόνια μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 255 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.