Σάββατο, 25η Μαίου 2024  3:49 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 12:00

Προς απόσυρση η ΜΠΕ για το αιολικό στο όρος Άγιος Κωνσταντίνος Ναυπακτίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σοβαρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί (και) στο σχεδιασμό για την εγκατάσταση τεσσάρων ανεμογεννητριών στο όρος Άγιος Κωνσταντίνος (θέση «Ξεροβούνι») της Ναυπακτίας.

Τους προβληματισμούς μάλιστα επέτειναν οι πληροφορίες (μεταδόθηκαν από την Εφημερίδα των Συντακτών) πως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που κατατέθηκε προς διαβούλευση από την εταιρεία που επιδιώκει να εγκαταστήσει αιολικό σταθμό βρίθει αστοχιών. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος αντιγραφή από άλλη μελέτη που αφορά αιολικό σταθμό στον νομό Αργολίδας.

Το γεγονός αυτό φέρεται να προκάλεσε σοβαρό προβληματισμό σε εμπλεκόμενες αρχές και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει απόσυρση της Μελέτης αυτής. Κρίσιμη παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε από τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Λάμπρο Δημητρογιάννη.

Φωτό αρχείου 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 221 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.