Σάββατο, 25η Μαίου 2024  2:43 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 20:32

Αγρίνιο: Το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του για το 8ωρο και την πανδημία (VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ως έκτρωμα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης μιλώντας νωρίτερα το απόγευμα στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί τον Πρόεδρο των συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας του ΙΚΑ Γιώργο Δημητρουλή, την Πρόεδρο των Καθαριστριών Σοφία Σαμαντά και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΟΤΕ Αγρινίου Μάκη Σαμαρά.

«Θα υπάρξει ασυδοσία στο χώρο δουλειάς και το μόνο που θα ενδιαφέρει τους εργοδότες θα είναι η αύξηση των κερδών. Την κυβέρνηση το μόνο που την απασχολεί είναι πως θα ενισχύσει περισσότερο τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυξήθηκαν τα κέρδη των επιχειρηματιών σε τομείς υγεία, τεχνολογίας, βιομηχανίας από 36% έως 44%» ανέφερε ο κ. Κατσιγιάννης δίνοντας έτσι το στίγμα της τοποθέτησης του, συμπληρώνοντας: «έκτρωμα το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά, την διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, το ρεπό. Αυτό γίνεται 135 χρόνια από την 1η Μάη που χύθηκε αίμα για το οκτάωρο. Η κυβέρνηση λέει πως δεν καταργεί το οκτάωρο, άλλα δίνει την δυνατότητα στην εργοδοσία να έχει στην δούλεψή της 10 ώρες τους εργαζόμενους και μάλιστα εφόσον το θελήσουν και οι ίδιοι. Είναι κυνική πρόκληση, γιατί όλοι καταλαβαίνουμε πως σήμερα που η ανεργία είναι στα ύψη αν κάποιος αντιδράσει στον εργοδότη τον περιμένει η απόλυσή του. Θέλουν να γίνει το σπίτι χώρος δουλειάς μέσω της τηλεργασίας…».

Παράλληλα μίλησε για την πανδημία, σημειώνοντας: «η πανδημία είναι παρούσα, όμως η κρατική κυβερνητική ευθύνη για την ανάσχεση της είναι απούσα. Τα λύκεια την τελευταία φορά άνοιξαν με αυτοδιάγνωση αντί να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους», ενώ έκανε λόγο για το λιανεμπόριο, για τα μέτρα «λάστιχο», όπως είπε χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας για το τι ακριβώς χρειάζεται για να αναχαιτιστεί η πανδημία, να υπάρχει ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Ζήτησε επίσης την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και της πρωτοβάθμιας υγείας, όπως και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα στο σύνολό του.

«Η κυβέρνηση εμπρός σε όλη αυτή την κατάσταση όχι μόνο δεν πήρε μέτρα, αλλά με σύνθημά της “νόμος και τάξη” και “όπλο” της την καταστολή έφτιαξε μια σειρά νόμων και περιορισμών των κινητοποιήσεων που βάζουν περισσότερους φραγμούς στη μόρφωση, στην εκπαίδευση και όχι μόνο. Καταστολή παντού, αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ο Πρωθυπουργός είπε πως μπαίνει η δημοκρατία στα πανεπιστήμια και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου είδαμε τα ΜΑΤ να χτυπούν τους φοιτητές. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη στα ελληνοτουρκικά, την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή και την εμπλοκή της χώρας μας στις καλένδες της Ε.Ε., των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου τοποθετήθηκε και ο κ. Δημητρουλής, όπως επίσης και ο κ. Σαμαράς αναπτύσσοντας ο καθένας για τον κλάδο τους τα προβλήματα που θα επιφέρει το νομοσχέδιο, αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν από την πανδημία.

Η συνέντευξη τύπου:

Ακόμη, οι ομιλητές υπενθύμισαν την απόφαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και το κάλεσμα στην απεργία στις 6 Μάη τονίζοντας: «συμμετέχουμε όλοι στην απεργία στις 6 Μάη τιμώντας την φετινή Πρωτομαγιά αγωνιστικά και δίνοντας πρώτη απάντηση στο νομοσχέδιο έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση. Καλούμε όλους να συμμετέχουν στην εκδήλωση του Ε.Κ.Α. την Τετάρτη 5 Μάη ώρα 7:30 μ.μ.στην κεντρική πλατεία, τους καλούμε να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη ώρα 10:30 π.μ.στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο».

(από αριστερά) ο Μάκης Σαμαράς, ο Γιώργος Δημητρουλής, ο Μιχάλης Κατσιγιάννης και η Σοφία Σαμαντά

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 262 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 20:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.