Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  6:43 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 23:55

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού του ΔΑΚ Αγρινίου: Αντίστροφη μέτρηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ως το τέλος του καλοκαιριού ξεκινούν  οι εργασίες

Τι περιλαμβάνει η ενεργειακή αναβάθμιση και τι δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ (Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου) Αγρινίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χρήστου Ζαρκαβέλη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οι εργασίες θα ξεκινήσουν και προβλέπουν την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα LED, υψηλότερης απόδοσης και μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης, την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης, την τοποθέτηση ενεργειακών υαλοπινάκων, την μόνωση εξωτερικών τοίχων, την βελτίωση του συστήματος θέρμανσης του κτιρίου και την βελτίωση του συστήματος αερισμού του κτιρίου. Φυσικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα έχουν προϊόντος του χρόνου αντίκτυπο στα λειτουργικά έξοδα των εγκαταστάσεων και με την εξοικονόμηση, που θα γίνουν, θα προκύψουν πόροι για μελλοντικές παρεμβάσεις.

Ο Χρήστος Ζαρκαβέλης

Στην παρούσα φάση η διαδικασία της δημοπράτησης βρίσκεται στο πρώτη της φάσης, ενώ ο κ. Ζαρκαβέλης αναφέρει επί του θέματος: «η αναβάθμιση έχει δημοπρατηθεί και είναι στο πρώτο πρακτικό. Αυτό σημαίνει πως εχόντων καλών των πραγμάτων ως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 820.000 ευρώ. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού στο ΔΑΚ είναι το πρώτο βήμα για ένα «πακέτο» αναβάθμισης του αθλητισμού στον δήμο Αγρινίου, το οποίο περιλαμβάνει την αναβάθμιση των γηπέδων Αγίου Ιωάννη του Ριγανά, της Λετονούς, την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο του ΔΑΚ Αγρινίου, όπως επίσης την αντικατάσταση και αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου του Ριγανά και των Παπαδατών της τάξης σχεδόν των 4 εκατ. ευρώ. Σκοπεύουμε να βελτιώσουμε περεταίρω την καθημερινότητα των αθλητών και να δείξουμε επιπλέον το ενδιαφέρον μας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουμε στο δήμο μας».

Το ΔΑΚ Αγρινίου αποτελεί πόλο έλξης για τις Αγρινιώτισσες και τους Αγρινιώτες και όπως αναφέρει ο κ. Ζαρκαβέλης την άνοιξη και το καλοκαίρι επισκέπτονται το ΔΑΚ σχεδόν 2.000 άτομα σε ημερήσια βάση!

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 288 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.