Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  1:36 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 19:14

Το Μεσολόγγι στην εκπομπή «Special Report» του Τάσου Τέλλογλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 16:00, ένα μεγάλο αφιέρωμα για τις ιστορικές αλήθειες και τους μύθους γύρω από τα γεγονότα που καθόρισαν την Ελληνική Ανεξαρτησία, θα προβληθεί στον Αnt1.

Μέσα από τη μελέτη ιστορικών αρχείων και την καταγραφή των όσων άφησε πίσω της η Επανάσταση σε ιστορικούς τόπους, όπως το Μεσολόγγι, το Ναύπλιο και την Ύδρα, το «Special Report» επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή σε όσα καθόρισαν και καθορίζουν την εικόνα που έχουμε για την Επανάσταση.

Ο Τάσος Τέλλογλου θέτει τα ερωτήματα στους σημαντικότερους σύγχρονους ιστορικούς, αλλά και σε μαθητές Γυμνασίου στο μαρτυρικό Μεσολόγγι, και συζητά μαζί τους τι διδασκόμαστε, τι γνωρίζουμε, αλλά και τι θα έπρεπε να γνωρίζουμε για την Επανάσταση του 1821.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 374 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.