Σάββατο, 4η Μαίου 2024  6:43 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 14:58

Αιτωλοακαρνανία: Μόνο για περιποίηση νυχιών ανοικτά τα κέντρα αισθητικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μόνο όσα κέντρα αισθητικής έχουν  άδεια να παρέχουν στις εγκαταστάσεις τους και υπηρεσίες περιποίησης άκρων (μανικιούρ – πεντικιούρ) λειτουργούν από σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύγχυση δημιουργήθηκε και στην Αιτωλοακαρνανία σχετικά με την επαναλειτουργία των κέντρων αισθητικής, μετά την απόφαση για άνοιγμα κομμωτηρίων και χώρων περιποίησης άκρων.  Η απάντηση στα αιτήματα για περιποίηση προσώπου και σώματος ήταν αρνητική από τους υπευθύνους των κέντρων αισθητικής της περιοχής.  Κι αυτό επειδή ο νομός περιλαμβάνεται σε εκείνες τις περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”).

Όπως εξήγησε μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματούχων Αισθητικών, Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας και Ιονίων Ηλέκτρα Γιαννούλη,  “σύμφωνα με το νέα ΚΥΑ Δ1α/Γ. Π. οικ. 17698, οι υπηρεσίες αισθητικής μένουν σε αναστολή για όλες τις ζώνες πολύ αυξημένου κινδύνου. Συγκεκριμένα στην περιοχή αρμοδιότητας μας είναι οι: Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, , Αρκαδία, Κορινθία, Ζάκυνθος”. Διευκρίνισε επίσης ότι “τα εργαστήρια αισθητικής αδειοδοτούνται από την Διεύθυνση Υγιεινής της εκάστοτε Περιφέρειας και ανήκουν στα επαγγέλματα υγείας”.  “Διαφέρουν από τα καταστήματα περιποίησης άκρων που είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και αδειοδοτούνται από τους Δήμους”, σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης.

Σε αρκετά κέντρα αισθητικής έχουν δημιουργηθεί κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι για την περιποίηση άκρων και έχουν χορηγηθεί οι απαιτούμενες άδειες λειτουργίας.  Σε αυτά λοιπόν τα κέντρα αισθητικής παρέχονται οι συγκεκριμένες και μόνο υπηρεσίες.

Με πληροφορίες από thebest.gr

Πηγή φωτογραφιών: economytoday.sigmalive.com, thebest.gr

Διαβάστηκε 287 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.