Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  4:55 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 18:27

AstraZeneca: Φρένο στη χορήγηση του εμβολίου από την Γερμανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, η απόφαση ελήφθη για λόγους πρoστασίας μετά τις ανησυχίες που καταγράφονται εξαιτίας των παρενεργειών

Tην αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca αποφάσισε η Γερμανία έπειτα από τις ανησυχίες που καταγράφονται σε ολόκληρο τον κόσμο για τις παρενέργειες του. Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από τη συμβουλή της εθνικής ρυθμιστικής αρχής για τη διερεύνηση αναφορών σχετικά με θρομβώσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, η απόφαση ελήφθη για λόγους προστασίας και μετά την σύσταση του εθνικού ρυθμιστή εμβολίων της Γερμανίας, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, το οποίο ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση των περιπτώσεων που έχουν διαπιστωθεί με τις θρομβώσεις.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο AstraZeneca: Η Δανή που πέθανε από θρόμβωση εμφάνισε «ασυνήθιστα» συμπτώματα

Το υπουργείο ξεκαθάρισε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει «εάν και πώς οι νέες πληροφορίες θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου». Υπογράμμισε παράλληλα πως οι αναφορές για θρομβώσεις αφορούσαν εγκεφαλικές φλέβες, αλλά δεν διευκρίνισαν πού ή πότε συνέβησαν τα περιστατικά.

Αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca τις τελευταίες ημέρες για να διερευνήσουν περιπτώσεις θρόμβων αίματος που εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό.

Νέα ανακοίνωση για το εμβόλιο από τον επικεφαλής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca ενάντια στον κορονοϊό διαβεβαίωσε ο διευθυντής του Oxford Vaccine Group. Υπάρχουν «πολύ καθησυχαστικά στοιχεία ότι δεν καταγράφεται αύξηση του φαινομένου δημιουργίας θρόμβων στο αίμα εδώ στη Βρετανία, όπου έχουν χορηγηθεί οι περισσότερες δόσεις στην Ευρώπη έως σήμερα», δήλωσε σήμερα στο BBC ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ, ο διευθυντής του Oxford Vaccine Group, που ανέπτυξε το εμβόλιο μαζί με την AstraZeneca.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού, μιας ασθένειας που ενέχει «τεράστιους κινδύνους» για την υγεία και «εάν δεν γίνονται εμβολιασμοί και εξέλθουμε του λοκντάουν σε αυτή τη χώρα, θα αναμένουμε δεκάδες χιλιάδες περισσότερους θανάτους κατά τη διάρκεια αυτού του έτους».

ethnos.gr

Διαβάστηκε 210 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.