Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  5:58 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 19:26

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων στο πλαίσιο του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, φέρνει αλλαγές και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ από το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021.

Οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας ανατρέπουν και το ωράριο στα σούπερ μάρκετ, τα οποία τα Σαββατοκύριακα έκλειναν στις 17:00, προκειμένου πελάτες και εργαζόμενοι να προλάβουν να επιστρέψουν πριν τεθεί σε ισχύ στις 18:00.

Πλέον, από τη στιγμή που η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 19:00, τα σούπερ μάρκετ θα μεταθέσουν το κλείσιμό τους για τις 18:00 ή τις 18.30, ανάλογα με την αλυσίδα.

Ποιες περιοχές αφορά
Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, συνεπώς τις καθημερινές δεν αλλάζει κάτι και τα σούπερ μάρκετ κλείνουν κανονικά στις 20.00.

Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00. Εξαίρεση αποτελούν η Αττικής και η Θεσσαλονίκη, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 έως τις 05:00 λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00.

Οι 19 περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» είναι οι εξής:
Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα, Αργολίδα, Κόρινθος, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Κάλυμνος, Εύβοια (πλην Σκύρου), Φθιώτιδακαι Ηράκλειο.

Οι νέοι περιορισμοί στον κωδικό 2
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στον κωδικό 2 που αφορά σε μετάβαση κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ) η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

newsit.gr

Διαβάστηκε 336 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.