Σάββατο, 11η Μαίου 2024  5:07 μμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 12:34

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τον νέο δρόμο στον Εμπεσό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έλαβε η μελέτη του έργου της «παράκαμψης οικισμού Εμπεσού Βάλτου και κατασκευής νέας γέφυρας». Ειδικότερα σήμερα εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της.

Το υπό μελέτη έργο αφορά στην παράκαμψη του επαρχιακού δρόμου που διέρχεται εντός του οικισμού Εμπεσσού , με την κατασκευή νέας οδοποιίας, συνολικού μήκους 2.119,82μ. στην οποία περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέας Γέφυρας επί του ποταμού Ίναχου.

Στην μελέτη συμπεριλαμβάνονται ισόπεδος κυκλικός κόμβος (συμβολή με την επαρχιακή οδό Ν. Χαλκιόπουλου – Πατιόπουλου), η κάθετη οδός (συμβολή παραποτάμιας αγροτική οδού) , η κάθετη οδός στη συμβολή με την επαρχιακή οδό Εμπεσσού – Περδικακίου).

Επίσης μελετήθηκαν πρόσθετα εγκάρσιες οδοί πουαφορούν σε τμήματα της υφιστάμενης Επ. Οδού Ν. Χαλκιόπουλου –Πατιόπουλου, που τροποποιήθηκαν μερικώς στο εύρος επιρροής του υπό μελέτη ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Παράλληλα με την εκπόνηση της οριστικής μελέτης οδοποιίας και ισόπεδου κόμβου, εκπονήθηκε ως υποστηρικτική μελέτη, η αποχέτευση – αποστράγγιση όμβριων υδάτων σε στάδιο κατασκευαστικού σχεδιασμού (οριστική μελέτη).

Σκοπός του έργου είναι η μείωση του χρόνου πρόσβασης, τόσο στον Εμπεσσό, όσο και στους επόμενους οικισμούς και τους όμορους νομούς αλλά και στην ομαλή διεξαγωγή της κίνησης. Το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 246 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.