Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  9:00 μμ
 
wm small
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 22:10

Πρόγνωση καιρού εβδομάδος 22-28/2 για το Αγρίνιο...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ηπιες συνθήκες, απουσία βροχών, κάτι σαν δεύτερες....αλκυονίδες!!

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 22-28/2 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

Αντικυκλώνας έχει καλύψει την χώρα μας, μετά την τεράστια και ιστορική κακοκαιρία "Μήδεια", με αποτέλεσμα και τη νέα εβδομάδα (λήγει ο ημερολογιακός χειμώνας) να κινηθούμε σε ήπιες συνθήκες, κάτι από αλκυονιδικές ημέρες δηλαδή, αφού όιπως δείχνει ο περίγυρος της Ευρωπαϊκής καιρικήςκουζίνας, τα χειμωνιάτικα σκιρτήματα δεν θα μας αποχωριστούν εύκολα πριν το τέλος Μάρτη και παρά το γενονός ότι το ημερολόγιο θα καλεί σε άνοιξη. 'Ετσι η νέα εβδομάδα στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, θα είναι ηλιόλουστη, με λίγες νεφώσεις στην πορεία, κάποιες ομίχλες τις πολύ πρωινές ώρες, κυρίως στα πέριξ των λιμνών μονοπάτια, ενώ η θερμοκρασία το πρωί θα κυμαίνεται χαμηλά, αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα φτάνει κοντά στους 19-20οC!!

Η λίμνη των Κρεμαστών, με την πρόσφατη χιονοκαιρία!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/2.

Γενικά αίθριος καιρός, με ασθενείς ΒΑ και ΒΔ ανέμους και θερμοκρασία στην πόλη, από 3-16οC.

ΤΡΙΤΗ 23/2.

Ηλιοφάνεια και διαύγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ και ΒΒΑ διευθύνσεις, γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 4-18 ή και 19οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2.

Γενικά ηλιόλουστος καιρός, με κυρίως ΒΑ ασθενείς ανέμους (για λίγο ΑΒΑ και ΒΔ), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεία από 6-19 ή και 20οC.

ΠΕΜΠΤΗ 25/2.

Αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις (τοπικές ομίχλες το πρωί), άνευ σημασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ, ΒΒΑ και ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 5-18 ή και 19οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2.

Λίγες νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες τοπικές ομίχλες στα πέριξ, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ, ΔΒΔ και ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 4-19οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2.

Ηλιοφάνεια, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ΑΒΑ, ΔΝΔ, ΔΒΔ και ΒΑ άνεμοι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-18οC

ΚΥΡΙΑΚΉ 28/2.

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά προς το απόγευμα θα συννεφιάσει, ασθενείς άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις και θερμοκρασία από 5-16 ή και 17οC.



Τρείς χιονισμένες εικόνες από τον Προυσό (14/2)....

Περδικάκι Βάλτου, με την "Μήδεια"....
Λαμπίρι Αγρινίου, μετα την χιονοκαιρία....

Κρεμαστά Αιτ/νίας....
Λευκά 'Ορη Κρήτης (19/2)

Ακολουθούν εικόνες, από το ιστορικό καιρικό έπος της Αθήνας (14-17/2)....
















Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

weatherparty.blogspot.com

Διαβάστηκε 257 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.