Κυριακή, 26η Μαίου 2024  6:24 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 10:27

Αγρίνιο: Αυξήθηκαν οι νέοι ηλικιακά εθελοντές αιμοδότες [εικόνες]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Σήμερα εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου
  • Κάλεσμα από την Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου για ενίσχυση των αιμοδοσιών

Η ανάγκη για αίμα με τα νέα δεδομένα του κορονοϊού είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και για αυτό σε όλη τη χώρα έχει σημάνει «συναγερμός», καθώς λόγω του δισταγμού που υπάρχει στους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στα νοσοκομεία τα αποθέματα του αίματος λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Μετά την μεγάλη εκστρατεία υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας που ξεκίνησε κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown, υπήρξε μια σχετική κινητοποίηση των εθελοντών αιμοδοτών, κάτι που φάνηκε και στην συμμετοχή των αιμοδοτών της περιοχής του Αγρινίου στις δράσεις που διοργανώθηκαν μετά την σχετική καμπάνια μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, η ανάγκη για αίμα δε σταματά ποτέ…

Στο Αγρίνιο, όπως και σε όλη την χώρα, αντιλαμβανόμενοι τους δισταγμούς των εθελοντών αιμοδοτών και παράλληλα την ανάγκη για αίμα διοργανώνονται συχνά εθελοντικές αιμοδοσίες, δράσεις που «πείθουν» από μόνες τους να δώσουν το αίμα τους οι εθελοντές και να εγγραφούν και νέοι για να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, κάνοντας δώρο ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο μάλιστα της ενίσχυσης των εθελοντών αιμοδοτών από νέα μέλη, στον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αγρινίου το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε παρατηρηθεί αύξηση της τάξεως του 10% στους νέους ηλικιακά εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό ως προς τη συμμετοχή τους στις εθελοντικές αιμοδοσίες, που διοργανώθηκαν κατά την περίοδο των lockdown! Το μήνυμα ζωής που εκπέμπουν τα νέα αυτά μέλη είναι παράδειγμα προς μίμηση και ακόμη ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να «σπάσει ο πάγος» που έχει δημιουργηθεί, λόγω του φόβου μετάβασης στα Νοσοκομεία και να προστρέξουν να δώσουν αίμα όλο και περισσότερα άτομα.

Η Δήμητρα Αβράμπου (φωτογραφία αρχείου)

Μάλιστα η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Δήμητρα Αβράμπου τονίζει επί του θέματος: «η αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι σχεδόν ανεξάρτητη από το Νοσοκομείο, συνεπώς οι αιμοδότες έχουν την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο τμήμα αιμοδοσίας από ξεχωριστή είσοδο, η οποία εξ’ αρχής ήταν αποκλειστικά για την αιμοδοσία. Δεν χρειάζεται να υπάρχει δισταγμός, καθώς υπάρχει ασφάλεια στον χώρο και η πρόσβαση είναι από διαφορετικό εξωτερικό χώρο από τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία στην πρώην Τράπεζα της Ελλάδος, νυν αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 14.30. Επίσης, καλούμε όλους να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου για να δίνουν αίμα και να σώσουν ένα συνάνθρωπό τους. Η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής και την περίοδο αυτή υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα. Μεθαύριο Κυριακή διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στο Λουτρό Αμφιλοχίας και η ανάγκη για να υπάρξει συμμετοχή είναι μεγάλη. Παράλληλα, στις αιμοδοσίες αυτές υπάρχει η δυνατότητα να εγγραφούν νέα μέλη στο σύλλογο, κάτι που επίσης είναι απαραίτητο κυρίως αυτή την εποχή, αλλά και γενικότερα».

Κωσταντίνος Χονδρός- Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 246 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.