Τρίτη, 21η Μαίου 2024  3:48 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 19:39

Η «ΟΔΟΣ ΑΤΕ» ανάδοχος στη συντήρηση του δρόμου Αγρίνιο – Θέρμο & Αγρίνιο – Καρπενήσι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η «ΟΔΟΣ ΑΤΕ» αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος της μεγάλης εργολαβίας προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση – αποκατάσταση της Εθνικής Οδού Αγρίνιο-Καρπενήσι & Αγρίνιο – Θέρμο. Με έκπτωση 63,45% η «ΟΔΟΣ ΑΤΕ» κατάφερε μεταξύ επτά συμμετεχόντων στο διαγωνισμό να αναδειχθεί μειοδότης του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η «ΟΔΟΣ ΑΤΕ» μειοδότησε στο γιγαντιαίο πρόγραμμα ύψους 42εκατ.ευρώ ασφαλτοστρώσεων σε 127 δρόμους της Αθήνας, καθώς επίσης και στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της Πατρών – Πύργου προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών μέχρι την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 38 Αγρίνιο-Καρπενήσι & Αγρίνιο – Θέρμο, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μήκους περίπου 87 χλμ. Οι εργασίες, που προβλέπεται να εκτελεστούν, αποσκοπούν στην αποκατάσταση φθορών – βλαβών της Ε.Ο. για την επαναφορά της στην αρχική της κατάσταση (οι εργασίες αυτές αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό και κύριο – βασικό στοιχείο του έργου), στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματα της καθώς και στην κάλυψη άκρως επειγουσών αναγκών, λόγω καιρικών συνθηκών. Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα γίνουν χωματουργικές , τεχνικές και εργασίες πρασίνου, όπου απαιτείται καθώς και εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες με συντήρηση των υφισταμένων φθαρμένων ή ολισθηρών τμημάτων.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 483 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.