Τρίτη, 21η Μαίου 2024  9:54 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 12:23

Κορωνοϊός: Δύο δωρεάν τεστ Covid τον μήνα θα μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ψηφιακή πλατφόρμα για δωρεάν τεστ Covid – Θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες – Νέα έντυπα μετακίνησης από τη Δευτέρα: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους

Το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία οι εργοδότες θα δηλώνουν τους εργαζόμενούς τους. Αφού δηλωθούν, οι ενεργοί εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για δύο δωρεάν τεστ covid-19 τον μήνα.

Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr (ergasiatesting.gov.gr).

Οι εργοδότες με επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους και εφόσον οι εργαζόμενοι το επιθυμούν θα δηλώνουν την πρόθεσή τους, ώστε να κάνουν rapid test για COVID-19 μέχρι και 2 φορές τον μήνα.

Το κόστος των τεστ θα καλύπτεται από το κράτος. Ισχύει η χορήγηση άδειας 3 ωρών εντός ωραρίου εργασίας στον μισθωτό για διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό.

Πηγή: protothema.gr
Φωτογραφία: ert.gr

Διαβάστηκε 222 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.