Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  7:50 μμ
 
wm small
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 23:43

Κατά την κρίση της ΔΕΗ ο Αχελώος, ακόμη κι όταν υπάρχουν ήδη πλημμυρισμένα χωράφια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Και σαν να μην έφτανε ο κακός καιρός των προηγούμενων ημερών, τώρα η ΔΕΗ θα ανοίξει τα φράγματα στο Αχελώο… και… όποιον πάρει ο «χάρος».

Πολλά χωράφια στη Δημοτική Ενότητα Οινιαδών είναι ήδη πλημμυρισμένα από τις βροχές των προηγούμενων ημερών. Και επίκειται η νέα άνοδος της στάθμης των νερών του Αχελώου. Αλλά, δυστυχώς η ΔΕΗ ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τις κοινωνικές επιπτώσεις της διαχείρισης που κάνει. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να εξασφαλίζει τη λεγόμενη οικολογική παροχή υδάτων στο ποτάμι, αλλά τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες της περιοχής είδαν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και μεσούντος του καλοκαιριού τα χωράφια τους να πλημμυρίζουν πάλι, επειδή άνοιξαν τα φράγματα λόγω της ανάγκης ηλεκτροπαραγωγής. Και δυστυχώς η κατάσταση θα διαιωνίζεται… Αυτό είναι το μόνο σταθερό. Κατά τα λοιπά τα νερά του Αχελώου θα αυξομειώνονται κατά πως κρίνει η ΔΕΗ.

Εφημερίδα Συνείδηση 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 324 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.