Πέμπτη, 23η Μαίου 2024  6:02 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 18:04

«Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών»: Μνημείο ψεύδους η ανακοίνωση της «Πανεπιστημονικής»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μνημείο ψεύδους χαρακτηρίζει η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας την ανακοίνωση της «Πανεπιστημονικής» για το «εξοικονομώ-αυτονομώ». Η ανακοίνωση:  

Η ηγεσία της παράταξης «Πανεπιστημονική» πραγματοποίησε ανάρτηση κειμένου στο χώρο της, στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, με τίτλο «Κατόπιν εορτής τουφεκιές στον αέρα και μάλιστα άσφαιρες!!!», στην οποία σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕ του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνου Μπλέτσα, κατηγορεί την παράταξή της Δ.Κ.Μ. για μια σειρά από ψευδή και ανακριβή γεγονότα, που αποτελούν ένα τεράστιο μνημείο ψεύδους, επιλέγοντας να ασκήσει δήθεν κριτική, καταφεύγοντας στο προφανώς εύχρηστο για εκείνη, αλλά ιταμό για κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και δρώντα μηχανικό, μέσο, της απόλυτης συκοφαντίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Στην εν λόγω ανακοίνωση γίνεται μνεία σε υποτιθέμενη δήλωση στελέχους ή στελεχών (δε διευκρινίζεται) της Δ.Κ.Μ., σε συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με την οποία αναφέρθηκε εκ μέρους της Δ.Κ.Μ. ότι «η διαδικασία του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΩΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ είναι η πιο τίμια».

Βεβαίως, στέλεχος της «Πανεπιστημονικής», λίγες ημέρες νωρίτερα, προϊδεάζοντάς μας για τη σχετική ανακοίνωση, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως «όπως υποστήριξαν κάποιοι συνάδελφοι κάποιας παράταξης στην τελευταία Αντιπροσωπεία του Π.Τ. ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας δεν υπάρχει καλύτερος/δικαιότερος τρόπος για την αξιολόγηση των αιτήσεων προς ένταξη στο Εξοικονομώ».

Τελικά, η Δ.Κ.Μ. αναφέρθηκε στη διαδικασία του «Εξοικονομώ» λέγοντας πως είναι:

i) η πιο τίμια;

ii) η καλύτερη;

iii) η δικαιότερη;

iv) δε γνωρίζω/δεν απαντώ;

Ας συνεννοηθούν πρώτα μεταξύ τους οι συνάδελφοι της «Πανεπιστημονικής» και ας καταλήξουν ποιο ψεύδος επιλέγουν να διαδώσουν και ύστερα ας μας ενημερώσουν κι εμάς, για να μάθουμε, τι από όλα αυτά είπαμε.

Ο χονδροειδής χαρακτήρας άλλωστε της αναληθούς «καταγγελίας» τους, προκύπτει από το γεγονός ότι, δυστυχώς για εκείνους, οι θέσεις της παράταξής μας είναι οι ακριβώς αντίθετες, από αυτές που προσπαθούν να μας αποδώσουν, και μάλιστα διατυπώνονται εναργώς σε πρόσφατη ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του Περιφερειακού Τμήματος στις 27/111/2020, όπου γίνεται αναφορά στην αναγκαιότητα της αξιολόγησης των αιτήσεων βάσει επιστημονικών κριτηρίων κ.λπ.

Αδιαμφισβήτητος και αδιάψευστος μάρτυρας μας άλλωστε για το τι ακριβώς ειπώθηκε στην Αντιπροσωπεία του Τμήματος, αποτελούν τα πρακτικά της, τα οποία και επικαλούμαστε.

Β. Ουδέποτε υπήρξε πρόταση ή εισήγηση της «Πανεπιστημονικής» για αποχή – μποϊκοτάζ του προγράμματος εάν δεν αλλάξουν τα κριτήρια εισόδου, όπως πρότεινε ο Πρόεδρος της ΔΕ, στη συνεδρίαση της ΔΕ της 2ας Δεκεμβρίου ή σε οποιαδήποτε άλλη συνεδρίαση. Ως περίτρανη απόδειξη για αυτό επικαλούμαστε τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δ.Ε. Γ. Η θέση της ΔΚΜ ως προς το θέμα της παράτασης των νόμων σχετικά με τα αυθαίρετα είναι πλήρως αποκρυσταλλωμένη στη βάση της μόνιμης ισχύος τους, μέχρι την έναρξη της διαδικασίας της «Ταυτότητας Κτιρίου», όπως ακριβώς αναφέρεται στις επιστολές του Τμήματος προς το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΝ).

Προφανώς οι συνάδελφοι της «Πανεπιστημονικής» είναι θιασώτες της ρήσης πως «αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Δεν αντιλαμβάνονται όμως, πως παρά το ισχυρό κίνητρο, που τους παρέχουν οι γκεμπελικού τύπου μέθοδοι εκτόξευσης λάσπης «λέγε, λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει», το αποτέλεσμα θα τους εκπλήξει δυσάρεστα, καθώς στο τέλος η λάσπη επιστρέφει πάντα στον πομπό της.

Συνεπεία όλων των ανωτέρω:

Α. Καταγγέλλουμε την ηγεσία της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ για όλα τα ψεύδη και τις ανακρίβειες που αναφέρει στην ανάρτησή της, που αποκλειστικό σκοπό έχουν την κατασυκοφάντηση της ΔΚΜ Αιτωλοκαρνανίας, των μελών της και του Προέδρου της ΔΕ του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας και τη φαλκίδευση του κύρους του Περιφερειακού Τμήματος εν τω συνόλω του.

Β. Την καλούμε να εγκαταλείψει την πλήρως αντιδεοντολογική και απολύτως αντισυναδελφική συμπεριφορά και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, συνδράμοντας με ουσιαστικές προτάσεις και όχι επικοινωνιακές πομφόλυγες, στο κοινό αγώνα όλων των μηχανικών για την αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων, που αντιμετωπίζει το επάγγελμα και η επιστήμη του μηχανικού, όπως πράττουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας λαθραίας αποκόμισης μικροπαραταξιακών εντυπώσεων και οφελών με συκοφαντικά μέσα, είναι εκ του περισσού και έχουν ως αποκλειστικό σκοπό τον απόλυτο διχασμό, που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της ηγεσίας της Πανεπιστημονικής και μοναδικό της όπλο για την άνευ συγκεκριμένων προτάσεων, συνδικαλιστική επιβίωσή της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΑΝΑΤΑΣ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 371 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.