Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  3:49 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 13:26

Μακροχρόνια άνεργοι – 400 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΟΑΕΔ: Επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους – Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την νέα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ που αφορά σε μακροχρόνια ανέργους.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη και ώρα 23:59.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστηκε 434 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία