Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:55 μμ
 
wm small
Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 19:29

Λ. Δημητρογιάννης: Δύο νέα παρατηρητήρια εποπτείας ποιότητας υδάτων μεταξύ ποταμού Αχελώου, λίμνης Καστρακίου και ποταμού Ζέρβα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εδώ και αρκετούς μήνες γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για έγκαιρη παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθορίζοντας σημεία δειγματοληψίας και σε τμήματα ποταμών και ρεμάτων.

Πριν λίγες ημέρες εγκαταστήσαμε δύο νέα παρατηρητήρια εποπτείας ποιότητας υδάτων για την ευρύτερη ζώνη μεταξύ ποταμού Αχελώου, λίμνης Καστρακίου και ποταμού Ζέρβα, ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την φυσικο-χημική κατάσταση των επιφανειακών υδάτων, να αντιμετωπίζονται έγκαιρα περιπτώσεις βραχείας επιβάρυνσης και να εντοπίζονται γρηγορότερα περιπτώσεις μόλυνσης.

Αποκτούμε πλέον σημαντικά εργαλεία για την προάσπιση των υδάτων της περιοχής, στηρίζουμε με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας!

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 487 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.